Η Θέκλα Μεταξά μας αποκαλύπτει το μυστικό της Ελένης Βινίλη

146

Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Κασταλία, το βιβλίο της Θέκλας Μεταξά “Το μυστικό της Ελένης Βινίλη”. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Κασταλία, www.kastaliaeditions.gr

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σκίτσο της Νόνα Ελένη

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, με σκοτεινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον.  Είναι μια ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Πλούσιοι και φτωχοί, άρχοντες και  εργάτες, μάγισσες και ιερείς,  πατριώτες και κατακτητές, πλέκουν το μυστηριώδες νήμα αυτής της ιστορίας. Κυρίαρχη φυσιογνωμία είναι η Ελένη Βινίλη, με το θανάσιμο μυστικό που κρατάει επτασφράγιστο μέχρι το τέλος της ζωής της. Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα του περασμένου αιώνα, στεκόμαστε πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες.

Μέσα από τις σελίδες της ζωής αυτής της γυναίκας, και μέσα από τις περιπέτειες της οικογένειας της, μαθαίνουμε πως το πεπρωμένο δεν είναι κάτι αόριστο, άγνωστο και πέρα από την ανθρώπινη γνώση και εμπειρία. «Ο σοφός κυβερνάει τα άστρα» έλεγε και ξανάλεγε στην Ελένη, η δασκάλα της η Εσθήρ, η Οβριά, η μάγισσα από τα Γιάννενα. Και η Ελένη, έμαθε από μικρό παιδάκι να αρπάζει τις ευκαιρίες και να τις εκμεταλλεύεται, να αρπάζει τη μοίρα της από τα μαλλιά και να την υποτάσσει στη θέλησή της.

Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Ποια είναι η Ελένη Βινίλη, η Νόνα Ελένη όπως την ήξεραν; Μια απλή αγρότισσα, μια δυναμική γυναίκα, ένα ευφυές άτομο, μια παντοδύναμη μάγισσα, μια γλυκιά γιαγιά, μια στυγνή τιμωρός, μια ακούραστη αγωνίστρια; Είναι απ’ όλα; Ρωτήστε τη Θεανώ, που τη γνώρισε πολύ καλά, μέσα από αφηγήσεις και επικοινωνία τριών χρόνων μαζί της. Είναι, δεν ήταν, γιατί η Ελένη Βινίλη, η Νόνα Ελένη ζει, ζει επειδή δεν ξεχάστηκε ποτέ!