Έχουν έτοιμο τον ασβέστη να καλύψουν τις αγιογραφίες και να μετατρέψουν την Αγία σε Σοφία σε Τζαμί

144

Είναι γνωστό ότι στις 2 Ιουλίου 2020 αναμένετε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, από Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς σε λατρευτικό χώρο για τους Μουσουλμάνους. Οι αντιδράσεις παγκόσμια είναι μεγάλες, αλλά το παρελθόν και το παρόν μας έχει διδάξει ότι οι Τούρκοι δεν ακούν κανέναν. Δημιουργούν ζητήματα και διαπραγματεύονται με αυτά. Άλλωστε εφόσον διαχρονικά η συνταγή είναι επιτυχημένη γιατί να την αλλάξουν; Κατά καιρούς τα αυτιά των Τούρκων χαιδεύουν η Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ κλπ. Επίσης υπάρχουν και οι μόνιμοι συνεργάτες τους Γερμανοί.

Στη Τουρκία ως γνωστόν με την αλλαγή του Συντάγματος ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει υπερεξουσίες. Είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος και Αρχηγός του Στρατού και Προΐσταται της Δικαιοσύνης. Άρα «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει».

Την ειλημμένη αυτή απόφαση, πριν ανακοινωθεί, προπαγανδίζει Τούρκος πολιτικός μέσα από τη προσωπική του ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μάλιστα καλεί τον Πρόεδρο Ερντογάν να κάνει τη πρώτη λειτουργία και δηλώνει ότι ο ασβέστης που θα καλύψει τις αγιογραφίες είναι ήδη αγορασμένος. Δείτε  εδω