Γ Εθνική: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Ερμιονίδα

158

Για ακόμα μια φορά  η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Η ΑΕ Ερμιονίδας δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις… στιγμές που είχε στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου, την Τετάρτη (27/3), απέναντι στον ΑΠΟ Ελλάς Σύρου, για την 29η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Γνώρισε την ήττα με σκορ 0-2, έχοντας απέναντί της μία από τις πιο οργανωμένες – αγωνιστικά – και δυνατές ομάδες που πέρασαν από την έδρα της. H φιλοξενούμενη είχε… ουσία στην προσπάθειά της και κατάφερε να… λυγίσει τον σύλλογό της Ερμιονίδας. Η Ένωση  έμεινε στους 18 βαθμούς, ενώ η Ελλάς Σύρου ανέβηκε στην 3η θέση με 51.

Η ΑΕ Ερμιονίδας αντιμετώπισε σε ακόμα ένα παιχνίδι και αγωνιστικά προβλήματα τόσο πριν από τη σέντρα, όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν, είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγές, πάλεψαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας, απέναντι σ’ ένα ισχυρό σύνολο, που βρήκε λύσεις και σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με σουτ, στο 32’ με τον Μελισσόπουλο (και με δόση… τύχης, αφού προηγήθηκε κόντρα) και στο 60’ με τον Ζαφείρη. Στο 61’ η φιλοξενούμενη είχε δοκάρι σε προσπάθεια του πρώτου σκόρερ και απόκρουση του Κουζούνια.

Το ποδόσφαιρο εμπεριέχει… στιγμές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτές οφείλεις να εκμεταλλευτείς, για να διεκδικήσεις τις πιθανότητες που έχεις για κατάκτηση θετικού αποτελέσματος, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται μια δυνατή ομάδα, που διαθέτει ποιότητα, παίζει με την μπάλα κάτω, έχει αυτοματισμούς, και καλή κυκλοφορία. Η ομάδα της  Ερμιονίδας προσπάθησε να διαφυλάξει αρχικά την άμυνα, κοιτώντας να μη δώσει χώρους στους αντιπάλους της.

Προσπάθησε, παράλληλα, να βγαίνει με ορθολογικό τρόπο στην επίθεση, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, αλλά στην τελική προσπάθεια κάτι… έλειπε. Υπήρχαν και παίκτες που θα μπορούσαν σε κάποιες από αυτές τις… στιγμές να είχαν ενεργήσει με απλότητα, αλλά απουσίασε το «καθαρό» μυαλό. Τις… στιγμές που οι παίκτες μας κατάφεραν να βρουν πεδίο ώστε να απειλήσουν, «μίλησαν», ωστόσο, οι αντίπαλοι αμυντικοί ή ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος. Την ίδια ώρα που ο Τριμπόνιας ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση από τα πρώτα λεπτά, «έσφιξε» τα «δόντια» του, αλλά στο ημίχρονο έγινε αλλαγή.

Βέβαια, για να μπορέσει η ΑΕ Ερμιονίδας να είναι μέσα στη διεκδίκηση, έστω της ισοπαλίας μέχρι το 60’, όταν και έγινε το 0-2, είχαν χρειαστεί και καλές αμυντικές ενέργειες, με παίκτες να καλύπτουν χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, ενώ σωτήριες επεμβάσεις έκανε και ο Κουζούνιας, όποτε χρειάστηκε.

Η Ελλάς Σύρου μπήκε από την αρχή του αγώνα με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της και να πιέσει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν άμεσα να… πατήσουν καλά στο γήπεδο, κόντρα σε μια ομάδα που είχε γρήγορο ρυθμό.

Κατάφεραν να βρουν χώρους και τρόπους για να απειλήσουν, όπως στο 5’ σε εκτέλεση φάουλ του Οικονομίκου, όταν απέκρουσε ο Παπαδόπουλος δύσκολα, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 7’ ο Κουζούνιας κράτησε το «μηδέν», όταν, μετά από σέντρα του Μούντριχα από δεξιά, ο Μηνάς πέρασε τον Τάσιο και σούταρε, όντας στη μικρή περιοχή και δεξιά. Ακολούθησε νέα επέμβαση του νεαρού γκολκίπερ στο 8’ σε κεφαλιά του Μελισσόπουλου, μετά από κόρνερ του Μηνά.

Μέχρι το 32’, αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν και άλλες καλές στιγμές για να απειλήσουν. Στο 18’ κεφαλιά του Μούντριχα έφυγε άουτ, στο 27’ ο Συριανός πρόλαβε σωτήρια τον Κάλα στην περιοχή, Ξανά στο 27′, αλλά και στο 30’ ο Μηνάς απείλησε με προβολή και σουτ. Τελικά, στο 32’, έγινε το 0-1, όταν η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μετά από κόρνερ (έγιναν και αλλαγές στα μαρκαρίσματα), ο Μελισσόπουλος έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σκρίντα, άλλαξε πορεία και πήγε στην άλλη γωνία και στο 2ο δοκάρι, σε σχέση με αυτή που έκανε προσπάθεια ο Κουζούνιας.

Μέχρι το ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν και άλλες φάσεις. Στο 45’ για τον σύλλογό μας, ο Σκρίντα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Τάσιου από δεξιά, και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος στη δεξιά του γωνία.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕ Ερμιονίδας είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 55’ και στο 56’ για να φτάσει στην ισοφάριση. Στην πρώτη ο Κάλα έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, βρέθηκε σε θέση βολής και απέναντι από τον Παπαδόπουλο, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Οικονομόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας, έβαλε την κόντρα και η «στρογγυλή θεά» κατέληξε κόρνερ. Στη συνέχεια, ο Κάλα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μεχμετάι έκανε την κεφαλιά μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά ήταν πιο μπροστά από την μπάλα και η τελευταία δεν πήρε πορεία προς το τέρμα. Στο 60’, η Ελλάς Σύρου εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε, κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, ο Ζαφείρης που είχε προωθηθεί, έγινε κάτοχος της και νίκησε τον Κουζούνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, «γράφοντας» το 0-2. Στο επόμενο λεπτό (61’), η φιλοξενούμενη, έχοντας, πλέον ακόμα καλύτερη ψυχολογία, είχε το δοκάρι (δεξί), σε προσπάθεια του Μελισσόπουλου, μετά από… κάθετη του Μηνά, και απόκρουση του Κουζούνια. Στη συνέχεια, η ομάδα των Κυκλάδων κοίταξε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, με τον σύλλογό μας να προσπαθεί για τη μείωση του σκορ, αλλά ήταν δύσκολο οι παίκτες μας να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή…

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

1’: Ο Λαντίκας ελίχθηκε, έκανε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, και ο Τάσιος έδιωξε στο 2ο δοκάρι με κεφαλιά.

2’: Ο Ζάχι σούταρε άουτ από καλή θέση έξω από την περιοχή.

3’: Ο Μηνάς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μούντριχας έπιασε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Κουζούνιας.

5’: Ο Οικονομίκος εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαδόπουλος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

5’: Ακολούθησε επικίνδυνη εκτέλεση του κόρνερ από τον Κάλα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε μέσα από τη μικρή περιοχή.

7’: Ο Μούντριχας έκανε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μηνάς πέρασε τον Τάσιο, σούταρε και ο Κουζούνιας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

8’: Ο Μηνάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μελισσόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έσωσε ξανά ο Κουζούνιας.

10’: Ο Οικονομίκος και ο Τάσιος άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά, αλλά στην τελική προσπάθεια ο πρώτος δεν πρόλαβε την μπάλα, υπό την πίεση του Ζάχι, βγήκε και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

11’: Ο Μελισσόπουλος έκανε το σουτ από τα αριστερά, ο Ψύχας έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ.

12’: Ο Μηνάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, δε σούταρε, αλλά έκανε γέμισμα με την μπάλα να περνάει άουτ.

16’: Σέντρα-σουτ του Τάσιου από τα δεξιά, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

17’: Μετά από βαθιά μπαλιά του Ζεκιράι, ο Συριανός πρόλαβε να διώξει, υπό την πίεση του Τριμπόνια, ο οποίος προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ακολούθησε γύρισμα του Τριμπόνια από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία, χωρίς να βρεθεί κάποιος στην πορεία της.

18’: Σουτ από τον Τάσιο και η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

18’: Ο Ζάχι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μούντριχας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

25’: Ο Σκρίντα έκλεψε την μπάλα, πέρασε στον Τριμπόνια στη μεσαία γραμμή, ο τελευταίος υποδέχτηκε την «στρογγυλή θεά» με πλάτη, έκανε την κάθετη πάσα στον Ντινόπουλο, αλλά ο Οικονομόπουλος πρόλαβε να… σβήσει, με επέμβαση τον κίνδυνο για την ομάδα του.

27’: Ο Ζεκιράι με ωραία πάσα βρήκε τον Οικονομίκο στα δεξιά, αυτός πάσαρε στον Τάσιο, ο οποίος σέντραρε χαμηλά από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Τριμπόνιας άφησε στον Κάλα, ο νεαρός μέσος σούταρε, αλλά πρόλαβε να βάλει την κόντρα ο Συριανός.

27’: Ο Ζαφείρης σέντραρε από δεξιά, ο Μηνάς έπεσε στην μπάλα με τον Τάσιο στο 2ο δοκάρι, έκανε την προβολή, μπλόκαρε ο Κουζούνιας.

30’: Ο Κουζούνιας έδιωξε με τις γροθιές, σουτ του Μηνά έξω από την περιοχή.

32’: Γκολ (0-1). Ο Μηνάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζάχι έπιασε την κεφαλιά-γέμισμα, ο Μιγιένγκα με το κεφάλι απομάκρυνε αδύναμα από τη μικρή περιοχή και ο Μελισσόπουλος με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (2ο δοκάρι), αφού κόντραρε στον Σκρίντα, ο οποίος πήγε να τον μαρκάρει, ενώ ο Κουζούνιας είχε κάνει κίνηση στην άλλη γωνία.

34’: Ο Λαντίκας πραγματοποίησε σέντρα, ο Ζαφείρης σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι, μέσα από την περιοχή και δεξιά.

37’: Ο Μαγκαφίνης έκανε το γέμισμα, η μπάλα πέρασε από τον Ντινόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο Τριμπόνιας δεν πρόλαβε να απειλήσει και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

39’: Ο Ζεκιράι σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Ζαφείρης πρόλαβε να βάλει την κόντρα.

41’: Ο Ζάχι έκανε τη σέντρα και ο Κουζούνιας μπλόκαρε δύσκολα και χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, πριν η μπάλα σκάσει μπροστά του.

45’: Ο Τάσιος πραγματοποίησε τη σέντρα από δεξιά, ο Σκρίντα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

52’: Ο Μηνάς εκτέλεσε φάουλ, ο Συριανός έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

55’: Ο Κάλα έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε, βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, μέσα στην περιοχή και λίγο αριστερά, σούταρε, και ο Οικονομόπουλος έβαλε σωτήρια την κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

56’: Ο Κάλα εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μεχμετάι έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα δεν κατευθύνθηκε προς την εστία, καθώς ο νεαρός παίκτης βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από την πορεία της.

60’: Γκολ (0-2). Ο Ζαφείρης βρέθηκε έξω από την περιοχή με την μπάλα στα πόδια, σούταρε και την έστειλε ψηλά στα δίχτυα, είχε προηγηθεί καλή κυκλοφορία από τη φιλοξενούμενη από τον άξονα και αριστερά, καθώς οι παίκτες της βρήκαν χώρους για να κινηθούν.

61’: Ο Μηνάς πέρασε κάθετη στον Μελισσόπουλο, ο οποίος υπό την πίεση του Ψύχα σούταρε με το αριστερό, ο Κουζούνιας απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

67’: Ο Ζεκιράι προσπάθησε να βρει τον Ντινόπουλο με… βαθιά μπαλιά, ο 27χρονος επιθετικός έφυγε στην επίθεση μαζί με τον Οικονομόπουλο, βγήκε και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

88’: Ο Παράβαλος σέντραρε από αριστερά, ο Ψύχας προσπάθησε να διώξει με το πόδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και πορεία προς τα δίχτυα, ο Κουζούνιας έδιωξε σε κόρνερ, αποκρούοντας στο δεξί «γάμα».

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτριος Κουρτέσης (συνδ. Αρκαδίας). Είχε για βοηθούς τους Γεώργιο Τουρνικιώτη και Γεώργιο Ευσταθίου, αμφότεροι από τον σύνδεσμο Αρκαδίας. Για την ομάδα μας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ντινόπουλος στο 86’ (η 1η στο 7’). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Οικονομόπουλος στο 54’.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουζούνιας, Μαγκαφίνης, Μιγιένγκα, Τριμπόνιας (46’ λ.τ. Μεχμετάι), Ζεκιράι, Ντινόπουλος (77’ Ζάββος), Οικονομίκος, Σκρίντα, Κάλα, Ψύχας, Τάσιος.

ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Παπαδόπουλος, Ζαφείρης, Συριανός, Μούντριχας (70’ Μπακατσέλος), Μπόσιο, Κασάπης (57’ Παυλόπουλος), Μηνάς, Μελισσόπουλος (80’ Ρούσσος), Οικονομόπουλος, Λαντίκας (46’ Πρεβεζιάνος), Ζάχι (57’ Παράβαλος).

Βαθμολογία Γ εθνικής 3ου ομίλου: