Άκρως επιβεβλημένο ή άκρως επιβεβλαμένο

1753
Χαλαρός... σε πολυθρόνα Λουδοβίκου!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Ο άνθρωπος «είναι καβαλημένος», όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Δηλαδή, η έπαρσή του έχει φτάσει στα μέγιστα όρια, για να το πω λίγο πιο απλά.

Σε λίγο, θα βγάζει ντιρεκτίβες και θα λέει στους Αργείους «Δοξάστε με»! Μήπως βγάλει και κανονισμούς ποινών για όσους δεν τον δοξάζουν επαρκώς.

Αναφέρομαι στον αγαπημένο ήρωα της αρθρογραφίας μου, τον Γιάννη Μαλτέζο. Αυτόν που οι παρασκηνιακές συμφωνίες και το σύστημα επέβαλαν να καθορίζει τις τύχες του Δήμου Άργους Μυκηνών (και κατά ένα μέρος των Δημοτών) για μια 5ετία.

Είχα την ελπίδα πως η ανασφάλεια και η ματαιοδοξία που τον διακρίνει θα περιοριζόταν στο να βγάζει φωτογραφίες με μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου ή με Υπηρεσιακούς παράγοντες μέσα στο γραφείο όπου φιλοξενείται προσωρινά. Άντε στην χειρότερη και στην συστηματική προσπάθεια οικειοποίησης του έργου άλλων, προκειμένου να κερδίσει φήμη και αναγνώριση που δεν του αξίζει.

Όμως αυτός, όσο πάει και χειροτερεύει.

Δεν του αρκεί πλέον η καταστροφή των πινακίδων από τα έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών (πράξεις τις οποίες ουδέποτε αποδοκίμασε), ούτε το λιβάνισμα που του κάνουν αμειβόμενοι συνεργάτες. Τώρα θέλει και ζητά επιτακτικά, από όλους τους Δημότες “να τον προσκυνάνε, να τον χαιρετάνε”, να τον προσκαλούν στις εκδηλώσεις τους οι σύλλογοι αλλιώς….

Αλλιώς τι, κ. Γιάννη Μαλτέζο; Θα κάνετε ντα τους Δημότες που δεν θέλουν να μπλέκεστε στα πόδια τους; Εκδηλώνοντας τα αυθαίρετα στοιχεία του ανασφαλούς χαρακτήρα σας, θα τους αποστερήσετε του δικαιώματος να κάνουν νόμιμη χρήση των Δημοτικών εγκαταστάσεων;

Διάβασα την είδηση και είδα το ντοκουμέντο στην νέα μεν, μαχητική και αποκαλυπτική δε ιστοσελίδα fryktoria.gr Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Ένας ιστορικός Σύλλογος, (ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου) από το χωριό όπου πολιτεύεται ο αμειβόμενος με 800 ευρώ διορισμένος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Δούρος, ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον προαύλιο χώρο του σχολείου για μία πολιτιστική εκδήλωση, με δωρεάν παραχώρηση όπως γινόταν πάντοτε.

Το Τοπικό Συμβούλιο συμφώνησε και ο Δήμος ενέκρινε. Όμως…

Υπάρχει μια “εθελοντική υποχρέωση” που ζητείται ως άκρως επιβεβλημένη: «Να προσκληθεί επισήμως και εγκαίρως ο Γιάννης Μαλτέζος». Ναι όπως το διαβάζετε «Άκρως επιβεβλημένη». (Εις απόδειξη παραθέτω το σχετικό έγγραφο που αντέγραψα από το facebook της Νατάσσας Γκώνου, ψυχής στον ιστότοπο fryktoria.gr).

Η ματαιοδοξία, ο Καισαρισμός και η Λουδοβίκειος οπτική διοίκησης αποδεικνύεται με την υπογραφή του εντέλλοντος.

Ο άνθρωπος που υπογράφει την άδεια παραχώρησης και υποδεικνύει ως “εθελοντική υποχρέωση”  ότι είναι «άκρως επιβεβλημένο να προσκληθεί στην εκδήλωση επισήμως και εγκαίρως ο Γιάννης Μαλτέζος» είναι …ο ίδιος ο Γιάννης Μαλτέζος!

Η νοοτροπία επιβολής της πρόσκλησής σου σε εκδήλωση που πραγματοποιείται σε χώρο που σου ανατέθηκε να διαχειρίζεσαι είναι άκρως βλαπτική. Είναι άρρωστη νοοτροπία! Βλαβερή νοοτροπία! Βλαμμένη νοοτροπία!

Και επειδή κάποιοι μπορεί να μην κατανοούν το εύρος των βλαβών που επιφέρει  μια τέτοια νοοτροπία τους το κάνω πιο λιανά. Η περίπτωση του εγγράφου που υπογράφει φαρδιά πλατειά ο Γιάννης Μαλτέζος ζητώντας ως άκρως επιβεβλημένη την πρόσκλησή του είναι μια άκρως επιβεβλαμένη αντίληψη διοίκησης.