Σμυρνιώτης-Καμπόσος: Η νέα ηγεσία του ΦΟΔΣΑ

1700
Γιάννης Σμυρνιώτης και Δημήτρης Καμπόσος

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διεκδικητές της Προεδρίας ήταν οι τέως Δήμαρχοι Τρίπολης και Άργους Μυκηνών Γιάννης Σμυρνιώτης και Δημήτρης Καμπόσος (από την δεξιά παράταξη) και Κώστας Τζιούμης και Δημ. Φαβατάς από τον χώρο της κεντροαριστεράς).

Με διαμεσολάβηση του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Καλαμάτας Θοδ. Βασιλόπουλου, οι δύο διεκδικητές συμφώνησαν να μοιράσουν την 5ετή θητεία, ανά 2,5 έτη ο καθένας.

Με πρόταση του Δημήτρη Καμπόσου, η πρώτη θητεία θα ασκηθεί από τον Γιάννη Σμυρνιώτη και το δεύτερο ήμισυ από τον Δημ. Καμπόσο.

Στήθηκαν δύο κάλπες, μία για τον Πρόεδρο (με υποψήφιο τον Γιάννη Σμυρνιώτη) και μία για τον Αντιπρόεδρο (με υποψήφιο τον Δημήτρη Καμπόσο).

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Σμυρνιώτης και Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Καμπόσος.

Να σημειώσουμε ότι:

-Ο Γιάννης Σμυρνιώτης έλαβε και τους 26 ψήφους του δεξιού μπλοκ, έναντι 22 του αντιπάλου του Κώστα Τζιούμη.

-Ο Δημήτρης Καμπόσος έλαβε 27 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του Δημ. Φαβατά, παρά το γεγονός ότι δεν τον ψήφισαν οι Γιάννης Μαλτέζος και Φώτης Κολεβέντης, που μετέφεραν τις τοπικές τους αντιθέσεις στο επίπεδο του ΦΟΔΣΑ. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο Γιάννης Μαλτέζος, παραβλέπων το τοπικό και το παραταξιακό συμφέρον προσπάθησε «να του κόψει ψήφους» Δημάρχων που είχαν υποστηριχτεί από την κυβερνητική παράταξη.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει το υψηλό κύρος και την υπερκομματική αναγνώριση του Δημήτρη Καμπόσου. Κύρος και αναγνώριση που κέρδισε από τον τρόπο που θήτευσε ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (επί δύο θητείες) και ως αντιπρόεδρος του ίδιου φορέα (την πρώτη περίοδο εκλογής του.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, σε μία πρώτη δήλωση προς τους δημοσιογράφους τόνισε: «Από την θέση του Αντιπροέδρου, στην πρώτη περίοδο, και την θέση του Προέδρου στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να στηρίξω τα συμφέροντα του Δήμου Άργους Μυκηνών, έναντι οποιασδήποτε αυθαιρεσίας ή διάκρισης, στα πλαίσια της προστασίας του Περιβάλλοντος της Πελοποννήσου και των κανονισμών του ΦΟΔΣΑ».