Ο Δήμος έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους χωρίς Μέτρα Ατομικής Προστασίας για 3 χρόνια!

123

Δελτίο Τύπου διαμαρτυρία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων. Ο Δήμος έχει αφήσει 3 χρόνια τους εργαζόμενους χωρίς Μ.Α.Π και παράλληλα κάνει προεκλογικές δωρεές σε εργαζόμενους εκτός Δήμου.

Διαβάστε το :

Πύργος 5/10/2023  Αρ. πρωτ: 136

ΠΡΟΣ: κ.  Δήμαρχο Πύργου

ΚΟΙΝ  : Δ/νσεις- Τμήματα

Θέμα: Παροχή απαντήσεων μετά από καταγγελίες εργαζομένων του δήμου μας, σχετικά με την προσφορά ΜΑΠ από τον κ. Δήμαρχο σε άλλη υπηρεσία, εκτός δήμου.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε χθες στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο Δήμος Πύργου μοίρασε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε υπαλλήλους δημόσιας υπηρεσίας, μη σχετικής με τον Δήμο Πύργου.

Μη κατανοητό όμως και οξύμωρο είναι το γεγονός ότι μία ομάδα εργαζομένων –που επαναλαμβάνουμε δεν ανήκει στον Δήμο Πύργου – παρέλαβε από τη δημοτική αρχή και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση ΜΑΠ, ενώ την ίδια στιγμή σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου, όπως καθαριότητα, πράσινο, τεχνική υπηρεσία κ.λ.π. οι εργαζόμενοι του Δήμου αναμένουν εδώ και 3 χρόνια να λάβουν τα αντίστοιχα ΜΑΠ, που ο Δήμος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  να τους  χορηγήσει.

               Ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να στέκεται αρωγός στους υπαλλήλους του Δήμου και από τα πενιχρά του έσοδα, τα οποία προέρχονται εξολοκλήρου από την συνετή οικονομική διαχείριση των εισφορών που εισπράττει από όλους τους εργαζόμενους, κατάφερε να προμηθεύσει τους υπαλλήλους του Δήμου με όσα είδη μπόρεσε. Πολλές φορές δε, οι εργαζόμενοι του δήμου Πύργου αναγκάζονται από το υστέρημά τους να αγοράσουν τα ΜΑΠ για την ασφάλειά τους, τα οποία θα πληρωθούν μετά από 2 χρόνια.

               Επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε και τους συναδέλφους μας στις οικονομικές υπηρεσίες και στις επιτροπές, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα :

  • Με ποια διαδικασία έγινε η προμήθεια ;
  • Ποια υπηρεσία είναι η διευθύνουσα και παρήγγειλε αυτά τα είδη ;
  • Ποια Επιτροπή υπαλλήλων θα κληθεί να τα παραλάβει;
  • Η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη ;

Εύλογες οι ερωτήσεις μας, όπως και οι ερωτήσεις που μας έκαναν όλοι οι συνάδελφοι που είδαν την ανάρτηση και αμέσως διαμαρτυρήθηκαν στον Σύλλογό μας γιατί αυτοί δεν έχουν λάβει τίποτα.

               Οι εργαζόμενοι του Δήμου, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και πολιτική καπήλευση του θέματος, δεδομένου ότι η χρονική στιγμή που έλαβε χώρα αυτή η χορήγηση είναι ύποπτη και πονηρή, αναμένουν απαντήσεις από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της έως τώρα θητείας του, ουδέποτε προέβη σε αντίστοιχη ενέργεια υπέρ των εργαζομένων του δήμου μας, προκειμένου για την ασφάλειά τους, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την παύση της οικονομικής τους αφαίμαξης, αφού είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται με ίδια έξοδα τα ΜΑΠ και να αναμένουν έως και δύο χρόνια την αποζημίωσή τους σε χρήμα.

Είναι αυτονόητο ότι ουδεμία μομφή επιρρίπτουμε στη δημόσια υπηρεσία και τους συναδέλφους που έγιναν αποδέκτες της γενναιόδωρης προσφοράς του κ. Δημάρχου. Αντιθέτως συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο τους και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις υπηρεσιακές τους ανάγκες και την επικινδυνότητα της εργασία τους.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή επιθυμούμε αποκλειστικά και μόνο να εκφράσουμε τη πικρία μας προς στον κ. Δήμαρχο ως εργαζόμενοι του δήμου Πύργου, επειδή έως σήμερα δεν τύχαμε ανάλογου ενδιαφέροντος και αντιμετώπισης από μεριάς του και να αναδείξουμε ότι με τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του, χάριν ψηφοθηρίας, τείνει να παρακάμπτει τις νόμιμα θεσμοθετημένες διαδικασίες.

ΤΟ Δ.Σ.