Απαράδεκτη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Βερβεσσού για την κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

171

του Παύλου Δαγρέ*

Ο κ. Βερβεσσός υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ιωάννα Κλάπα επηρεάζει την ανεξαρτησία των Ελλήνων Δικαστών, με την κατεπείγουσα ανακοίνωση που απηύθυνε προς τους Δικαστές όλης της Χώρας, εφιστώντας τους την προσοχή κατά τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων που αφορούν σε παράνομη καταπάτηση Αιγιαλού.

Ναι στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  κ. Βερβεσσέ όχι όμως στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ.

Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Βερβεσσός να πρότεινε στον Άρειο Πάγο να δώσει εντολή προς όλους τους Εισαγγελείς που υπηρετούν σε παραθαλάσσιους Νομούς, να μεταβούν στις παραλίες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και να ασκήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα άρθρο 24, αυτεπάγγελτα, ποινικές διώξεις (Κ.Π.Δ. άρθρο 27 παραγρ. 1,31,36 και 43) σε όλους τους παράνομους καταπατητές Αιγιαλού.

Αναμένουμε από τον κύριο Βερβεσσό να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μεταβούν στις παραλίες Αττικής και να καταγγείλουν τους παράνομους που έχουν ιδιοποιηθεί Αιγιαλό.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα άρθρο 24 «Η προστασία του ΦΥΣΙΚΟΥ και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ».

Ίσως είναι μοναδική  ευκαιρία για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία έτσι ώστε να αποκατασταθεί η φήμη του  και να ακουστεί δικαιολογημένα αυτή τη φορά και μάλιστα σε περίοδο εκτός ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ το «ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ  ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΒΕΡΒΕΣΣΟΣ»

Επισημαίνουμε ότι ο κ. Βερβεσσός είναι επιπλέον Πρόεδρος:

1) Της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας

2) Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών  Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είναι Θεσμικό Όργανο εξαιρετικά ευρείας αρμοδιότητας όχι μόνο για τα Θεσμικά της Δικαιοσύνης αλλά και για όλα τα άλλα θέματα που αφορούν στην εν γένει λειτουργία του Κράτους.

Η συνεχής καταπάτηση και παράνομη ιδιοποίηση ΑΙΓΙΑΛΟΥ  από Έλληνες και Ξένους ενοχοποιεί και το εν  λόγω Θεσμικό Όργανο που Πρόεδρός του είναι ο κ. ΒΕΡΒΕΣΣΟΣ.

 

* Ο Παύλος Δαγρές είναι Εκπρόσωπος του σωματείου “Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά” (ΤΗΛ. 6943570958)