Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς στο γήπεδο του Δρεπάνου

643
Τεκμήριο ανευθυνότητας της διοίκησης του ΔΟΠΠΑΤ

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Δήμος Ερμιονίδας με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό από τον Δήμο Ναυπλιέων προμηθεύτηκε απινιδωτές και τους μοίρασε στις ερασιτεχνικές ομάδες χωρίς ο Δήμαρχός του να δηλώνει (μετά από θανατηφόρο ατύχημα) ότι «δεν είχαμε καμία υποχρέωση από το νόμο».

Στο δήμο Ναυπλιέων, έναν από τους σχετικά πλούσιους δήμους, η δημοτική αρχή δείχνει να έχει μια άλλη αντίληψη για το θέμα των υποχρεώσεών της έναντι των Δημοτών και ιδιαιτέρως για θέματα ασφάλειας και δη εν ώρα χρήσης δημοτικών εγκαταστάσεων.

Όχι μόνο απινιδωτές δεν πήρε πρωτοβουλία να μοιράσει ο Δήμος στα ερασιτεχνικά σωματεία, παρά το σχετικά χαμηλό κόστος που έχουν, αλλά αντιθέτως με την βεβαιωμένη αδιαφορία του ΔΟΠΠΑΤ και την έλλειψη εποπτείας από τον Δήμαρχο, δημιουργεί προϋποθέσεις που διευκολύνουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών αθλούμενων, θεατών ή επισκεπτών.

Και δεν αναφερόμαστε στα χάλια του αγωνιστικού στίβου που έχει μετατραπεί σε χώρο βόσκησης αιγοπροβάτων, ούτε στις κατεστραμμένες, από βανδαλισμούς, εγκαταστάσεις της εξέδρας ή των αποδυτηρίων.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!… Από εδώ ανάβουν τους νυχτερινούς προβολείς στο γήπεδο Δρεπάνου…

Αναφερόμαστε στον θάνατο από ηλεκτροπληξία που μπορεί να προκύψει (είναι απορίας άξιο πως δεν έχει προκύψει ακόμη) από τα γυμνά καλώδια παροχής ρεύματος, τις απροστάτευτες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και την εύκολη πρόσβαση σ’ αυτές μικρών παιδιών ή νέων ανθρώπων.

Οι πληροφορίες μας (έγκυρες και διασταυρωμένες) λένε ότι η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη έχει ενημερωθεί για την κατάσταση (που βλέπετε στις φωτογραφίες τις οποίες αναρτήσαμε) αλλά, μήνες τώρα, κωφεύει στις εκκλήσεις (προφανώς γιατί έχει άλλες προτεραιότητες.

Αν η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και ο δήμαρχος του δήμου Ναυπλιέων δεν κατανοούν τον μέγιστο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, από τα εκτεθειμένα ηλεκτροφόρα καλώδια και τις αφύλακτες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, και δεν ευαισθητοποιούνται από το αίσχος που απεικονίζεται, τότε να γράψουμε τελείως πεζά «κύριοι της δημοτικής αρχής δεν κάνετε μια ανάθεση έργου -λόγω επείγουσας ανάγκης- αντιμετώπισης των προβλημάτων στο Γήπεδο του Δρεπάνου σε κάποιο δικό σας άνθρωπο για να μη θρηνήσει θύματα η κοινωνία και να ωφεληθείτε και εσείς από το σχετικό ρουσφέτι»;