Την πρόταση της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ για Παθολόγο υιοθέτησε (με καθυστέρηση) το Υπουργείο Υγείας.

209

Πολλές ζωές Ηλείων χάθηκαν γιατί δεν θέλετε να ακούτε ή γιατί προτιμάτε να κάνετε καθυστερημένα το σωστό που σας υποδεικνύουμε, για να το υιοθετήσετε φυσικά ως δήθεν δικές ενέργειες.

Διαβάσαμε, μόλις χθες 18-4-2023, στο τοπικό τύπο «επισκέψεις» και «παρεμβάσεις» Βουλευτών της Ηλείας στην κ.Γκάγκα.

Διαβάσαμε επίσης ότι δήθεν «κατόπιν ενεργειών τους» θα ενισχυθεί μόνιμα με Παθολόγο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας (Πύργου).

Μια τέτοια είδηση είναι βέβαια χαρμόσυνη για όλους ανεξαιρέτως, όμως…..

Θυμίζουμε στους Βουλευτές και στο λαό της Ηλείας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε τεθεί δημόσια και έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο που εκπροσωπούσε την ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ.

Θυμίζουμε στους Βουλευτές και στο λαό της Ηλείας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε τεθεί από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο στην κ.Υπουργό (Γκάγκα), στην σύσκεψη στην Αθήνα (πριν από 5 μήνες) και μάλιστα είχε επικροτηθεί δημόσια ως άμεσα εκτελέσιμη και εφαρμόσιμη και από τον Δήμαρχο Πύργου.

Θυμίζουμε επίσης ότι η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ είχε επίσης παρέμβει από τον Ιούλιο του 2022 (οι μοναδικοί που πήραμε το μέρος των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ)  για την απαράδεκτη «αναστολή» ιατρών και νοσηλευτικού καθώς και πολλές παρεμβάσεις εδώ και χρόνια για την φθίνουσα κατάσταση των νοσοκομείων μας.

Εάν δε τα ξέρουν αυτά οι Βουλευτές της Ηλείας τότε λυπούμαστε για την ανεπαρκή ενημέρωση τους. Εάν τα γνωρίζουν τότε λυπούμαστε γιατί δεν είχαν το θάρρος να ψελλίσουν ότι η πρόταση των Στρατιωτικών Ιατρών  για κάλυψη θέσεων ήταν δική μας, προς όφελος της κοινωνίας του Νομού.

Μήπως λοιπόν αυτοί και όλοι οι άλλοι φυσικά πρέπει να απολογηθούν γιατί δεν εφαρμόζουν τεκμηριωμένες προτάσεις μας, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση-αμέλεια-ναρκισσισμός τους, να κοστίσουν δεκάδες ή περισσότερες ζωές Ηλείων;

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να αναζητήσετε τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ στις 10-12-2022 (ημέρα επίσκεψης στην Υπουργό), καθώς και video εδώ .

Είναι μια καλή αρχή να μας αντιγράφετε…συνεχίστε έτσι για να κερδίσει η κοινωνία

Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει τότε…

ΑναΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου-9 Δεκεμβρίου 2022
 Η Υγεία νοσεί βαθύτατα στο Δήμο μας και στην Ηλεία

Η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, έδωσε το παρών, στη παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Υπουργείο Υγείας. Συμμετείχαν αιρετοί και φορείς , κάνοντας πράξη το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που έκανε λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δημοσιοποίηση σε Πανελλήνιο επίπεδο, του σφοδρού προβλήματος που απασχολεί την Δημόσια Υγεία στο Πύργο, αλλά και σε όλο το Νομό (1 παθολόγος για 3 νοσοκομεία).

Η διαμαρτυρία αυτή είναι αποτέλεσμα των μη απαντήσεων και κυρίως μη εξεύρεσης λύσεων, της Κεντρικής Διοίκησης στη κραυγή αγωνίας 160.000 κατοίκων και 1.000.000 επισκεπτών (τουριστών) του Νομού Ηλείας.

Ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μιχαλακόπουλος, παρευρέθηκε στη κλειστή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της Υπουργού κ.Μίνας Γκάγκα και μεταξύ άλλων εξέφρασε και αυτός την αγανάκτησή του και πρότεινε την μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Να καλυφθούν με νομοθετικό διάταγμα οι εφημερίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους Στρατιωτικούς Ιατρούς από τα πλησίον Στρατόπεδα, μέχρι να δοθεί (σύντομα ελπίζουμε) οριστική λύση. Επίσης υπενθύμισε στη κ.Υπουργό ότι οι Ηλείοι έχουν ένα δρόμο-φονιά να διανύσουν για να φτάσουν στη Πάτρα και στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η υγεία δεν διαπραγματεύεται και δεν παίρνει αναβολές.

Κανείς μας δεν μπορεί να περιμένει (γιατροί και ασθενείς) αν και πότε θα λειτουργήσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία.

Θα είμαστε ψεύτες εάν λέγαμε, ότι βγήκαμε πιο αισιόδοξοι από αυτή τη σύσκεψη. Μάλλον το αντίθετο συνέβη….

Όλοι μαζί ας κλιμακώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν καίγεται μόνο το σπίτι του γείτονα-Το δικό μας έχει πάρει φωτιά…