Η χρονιά (2022) έκλεισε με διαδήλωση κατά του Δημ. Κωστούρου

189

Γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Το 2022 αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον Δημήτρη Κωστούρο, τουλάχιστον στην ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Ναυπλιέων.

Σε μία σειρά έργων, στα οποία πόνταρε για να φρεσκάρει το κουρασμένο (δημοτικά) πρόσωπό του, δέχτηκε συντριπτικές ήττες και υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί προς τη νομιμότητα που του υποδείκνυαν (αλλά αυτός δεν άκουγε), άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Ενεργοί Πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων.

Κλασσικό παράδειγμα το Πάρκο Κολοκοτρώνη όπου σύρθηκε σε ταπεινωτική (για τον εγωισμό του) απόφαση εξωραϊσμού, με τρόπο που να ταιριάζει στη φυσιογνωμία του Ναυπλίου και όχι στις Φαραωνικές μεταβολές που ο ίδιος προωθούσε με επιμονή, επιφέροντας αντιδράσεις της κοινωνίας και καθυστέρηση 2 ετών στην υλοποίηση του έργου αναζωογόνησης του ιστορικού πάρκου.

Υποχρεώθηκε ακόμη να συρθεί πίσω από τις επίμονες προτάσεις άλλων παρατάξεων (Ανάπλι εμπρός) για αναπλάσεις εγκαταλελειμμένων χώρων και να προχωρήσει σε αυτές, εκπληρώνοντας υποχρεώσεις του Δήμου προς τους διαμαρτυρόμενους, επί σειρά ετών, κατοίκους (π.χ) της συνοικίας Κούρτη.

Ξέχασε βέβαια να ξεκινήσει και τη διαδικασία ονοματοδοσίας, φτάνοντας στο σημείο ευτελισμού να μιλάει για Πλατεία SEAT (στην πρόσφατη παρουσίαση του έργου του).

Ήταν η ίδια παρουσίαση όπου “ξέχασε να ανακοινώσει” την επικείμενη αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 45% (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου).

Η προσπάθειά του να περάσει μια τέτοια εξωφρενική αύξηση Δημοτικών Τελών, η οποία ερχόταν αμέσως μετά από μία ανάλογη της προηγούμενης χρονιάς, προκάλεσε την γενικευμένη αντίδραση κατοίκων, επαγγελματιών, εργαζομένων, δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων. Μια αντίδραση που όπως όλα δείχνουν θα αναβαθμιστεί σε πράξεις αντίστασης προκειμένου να μην εφαρμοστεί.

Ήταν τόσο μεγάλη η αποφορά που κατέληξε σε παρουσία δεκάδων πολιτών μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τριψήφιου αριθμού διαμαρτυρομένων μπροστά στην πλατεία του Δημαρχείου.

Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στο Ναύπλιον το 2022.

Ήταν η διαδήλωση κατά του Δημήτρη Κωστούρου και του τρόπου που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου, «προς όφελος κάποιων λίγων και εις βάρος της τσέπης των Δημοτών» όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι άλλων δημοτικών παρατάξεων.

 Ήταν η τελευταία διαδήλωση της χρονιάς και δεν είχε ως στόχο την κυβέρνηση και τις πολιτικές της αλλά την ηγετική ομάδα που διοικεί τον Δήμο Ναυπλιέων και τον εμπνευστή των αποφάσεων αυτών.

Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο αριθμός των διαμαρτυρόμενων ήταν διπλάσιος από τον αριθμό των παρισταμένων στον απολογισμό της δημοτικής αρχής, που έγινε στο Βουλευτικό 15 ημέρες νωρίτερα.

Το 2022 έκλεισε με συσσωρευμένα μαύρα σύννεφα για την παράταξη Κωστούρου που -πριν από 11 χρόνια- οραματίσθηκε και υποσχέθηκε μια διαφορετική επόμενη μέρα για το Ναύπλιο και τους Ναυπλιώτες.

Το 2023, όπως τα πρώτα μηνύματα δείχνουν (τέσσερις τουλάχιστον δημοτικές παρατάξεις απέναντί του), θα μετατρέψουν τα μαύρα σύννεφα σε μπόρα με ότι αυτό μπορεί να επιφέρει.