Η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της παπούτσια το Συμβούλιο της Επικρατείας. Χαρίζουν ΚΑΙ το νερό στους ξένους.

95

Με Δ.Τ που εξέδωσε χθες, 23 Αυγούστου 2022, η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ, καταγγέλλει τις διαδικασίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον τρόπο με τον οποίο δείχνει ότι δεν έχει κανέναν σεβασμό στην Δικαιοσύνη της χώρας. Η Κυβέρνηση φυσικά όταν την συμφέρει επικαλείται αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ όταν δεν την συμφέρουν οι αποφάσεις, απλά παρανομεί και τις παρακάμπτει.

Πώς να σεβαστεί ο απλός πολίτης τις αποφάσεις, όταν το κακό παράδειγμα το δίνει η ίδια η Κυβέρνηση; Ποιο είναι το κύρος των Δικαστών πλέον να δικάσουν τους απλούς πολίτες;

Διαβάστε λοιπόν, πως ΟΛΟΙ οι Βουλευτές της Ν.Δ με τη ψήφο τους, παραχωρούν και το νερό (και όλες τις υπηρεσίες) στους ξένους. 

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας , με ψήφους 25 έναντι 2, ακύρωσε τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με το σκεπτικό ότι αυτή είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον ο χαρακτήρας των εταιρειών αυτών είναι σαφώς κοινωφελής και όχι κερδοσκοπικός.

Η Κυβέρνηση, με το νόμο 4964/2022, που ψηφίσθηκε από το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, παραβίασε κατάφωρα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και επανέφερε τις δυο παραπάνω δημόσιες εταιρείες στο Υπερταμείο.

Μια απόφαση δηλαδή, που εκρίθη αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν επαναφέρεται με ειδικό νόμο γίνεται συνταγματική;

Με άλλα λόγια, η Δικαιοσύνη ως διακριτή και ανεξάρτητη εξουσία δεν γίνεται σεβαστή και παρακάμπτεται με ειδικό νόμο της Εκτελεστικής εξουσίας.

Η Κυβέρνηση διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα σε βάρος της συνταγματικής τάξεως, της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος, υποκλινόμενη στους άρχοντες των μνημονίων, την ίδια ώρα που πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια και το καθεστώς της ενισχυμένης επιτηρήσεως.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την απροκάλυπτη παραβίαση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητά το σεβασμό της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος, που υπηρετείται από τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα των δυο εταιρειών.

Θεωρεί το νόμο 4964/2022 ως αντισυνταγματικό και ως ευθεία παρέμβαση της Κυβερνήσεως στη Δικαιοσύνη. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι κατ’εξοχήν κοινωφελείς επιχειρήσεις και το κοινό αγαθό του νερού δεν πρέπει να καταστεί ούτε περιουσία ιδιωτών ούτε αντικείμενο ασύδοτης κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού.»

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ