Ακυρώθηκαν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα . Καταδίκη Λαυρεντιάδη. Έκθετη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

315

Ο δικαστικός αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παρανόμως-και με την βούλα!- απολυμένων του εργοστασίου Λιπασμάτων Καβάλας, για μία ακόμα φορά δικαιώθηκε! Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις κρίθηκαν ΑΚΥΡΕΣ από το δικαστήριο!

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μας γνωστοποιήθηκε σήμερα 23 Αυγούστου 2022, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Θα την σεβαστεί άραγε η Κυβέρνηση;

Έτσι:

Α) ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκεται πίσω από όλες τις παρένθετες εταιρείες! Φυσικά, κάτι τέτοιο είχε προκύψει και από παλαιότερες αποφάσεις, αλλά «επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως».

Β) οι πρώτες ομαδικές απολύσεις ακυρώθηκαν! Η γ.γ. του Υπ. Εργασίας παραβίασε τον νόμο και άνοιξε τον δρόμο για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις!

Γ) διαβιβάζει την απόφαση, τα πρακτικά και το σύνολο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση κακουργηματικής απάτης κάτ´εξακολούθηση εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων από την Διοίκηση της ΕΛΦΕ και των παρένθετων εταιριών.

Δ) καλείται να καταβάλει μισθούς υπερημερίας στους παρανόμως απολυμένους εργαζόμενους

Ε) η απόφαση διαβιβάζεται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση απάτης με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να ερευνήσει το- με την βούλα του δικαστηρίου- σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού δημοσίου;

  • Θα κινηθεί άμεσα εναντίον του Λαυρεντιάδη, ο οποίος τελεί «απάτη κατ’ εξακολούθηση»;
  • Τι έχουν πουν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές; Θα συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στην παρανομία Λαυρεντιάδη;
  • Θα παραιτηθεί η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία παραβίασε την εργατική νομοθεσία και ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις, οι οποίες κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από τα ελληνικά δικαστήρια;

Εργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας – ΒΦΛ

 Πηγή: https://kavalanews.gr