Γίναμε επίσημα Βενεζουέλα! Το όραμα του Τσίπρα, το έκανε πράξη ο Κυρ. Μητσοτάκης.

181

Αδέλφια κερδάμε! Το Κράτος έχει τελικά συνέχεια, όπως μας λένε πάντα οι αγαπημένοι μας πολιτικοί άρχοντες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε και έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα. Είμαστε πλέον στη κορυφή της λίστας μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία. Την αγαπημένη Βενεζουέλα του Αλέξη.

Ποια λίστα; Η μέτρηση γίνεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (https://www.bsg.ox.ac.uk/  ) με τον δείκτη της απόλυτης δικτατορίας να είναι στο 90.

Με δείκτη αυστηρότητας lockdown 84.26, η Ελλάδα έχει την σκληρότερη καραντίνα  για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία, δύο χώρες που η λέξη «δημοκρατία» δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει το πολίτευμά τους.

Κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00μ.μ ή 21:00μ.μ, επαναφορά SMS για μετακινήσεις που θυμίζουν τα χαρτιά των Γερμανών κατακτητών του 1940-44, έγγραφα ή υπεύθυνες δηλώσεις(!)  για να βγούμε από τα σπίτια μας, απαγορεύσεις προσευχής και λιτανειών στις εκκλησίες, απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγίου, απαγόρευση στις ουρές στα εναπομείναντα ανοιχτά (με click away) μαγαζιά- αλλά όχι στις ουρές σε τράπεζες και σαρδελοποιήσεις σε ΜΜΜ. Πλήθος άλλες απαγορεύσεις, που συνοδεύονται από βαριά πρόστιμα, σε ένα ήδη φτωχοποιημένο λαό και εξαθλιωμένους επαγγελματίες.

Όλα αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς «υπό όρους διαβίωσης», ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.

Η συνεχόμενη καραντίνα έχει αποτύχει πανηγυρικά, άρα η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατέψει τους πολίτες και παράλληλα διέλυσε την οικονομία.

 

Η επιτροπή «ειδικών» (της Κυβέρνησης), ζητά εισαγγελέα – σχετικά με τα εικονικά στοιχεία των κρουσμάτων που παρουσιάζει ο κυβερνητικός ΕΟΔΥ!

Το μοναδικό που φαίνεται να έχει επιτύχει η κυβέρνηση είναι το «μία τηλεόραση-μία φωνή».

Εκτιμώ ότι με το ρυθμό που πάμε, οι υπόλοιπες εικόνες της Βενεζουέλας είναι επίσης κοντά μας (φτώχεια-πείνα-συσσίτια). Ελπίζουμε να μην δούμε επίσης εικόνες που θα μας θυμίζουν μια άλλη εποχή σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ελικόπτερα να φυγαδεύουν πολιτικούς για να μην νιώσουν την «αγάπη» και τη «σφικτή αγκαλιά» του λαού (που λένε ότι «σώζουν»), που θα θέλει να δείξει την «ευγνωμοσύνη» του στους άρχοντες για τη κατάσταση που τον έφεραν.  

Υ.Γ. Έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει την αθλιότητα στη Βενεζουέλα. Θερίζουν πείνα, φτώχεια και ασθένειες. Πάνω από το 94% του πληθυσμού της Βενεζουέλας ζούσε στη φτώχεια το 2018 (λόγω covid προφανώς το ποσοστό έχει μεγαλώσει) και το 60% ζούσε σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

Υ.Γ.2. Τα «∆εκεµβριανά» της Αργεντινής – τότε που η µεσαία τάξη της πλούσιας αυτής χώρας, απαυδισμένη από το «κοραλίτο» (το «πάγωµα» των τραπεζικών της καταθέσεων) και την πολυετή λιτότητα εξεγέρθηκε ενάντια στην κυβέρνηση, πληµµύρισε τη θρυλική πλατεία «Πλάσα ντε Μάγιο» και, αφού συγκρούστηκε µε την αστυνοµία, ανάγκασε τον πρόεδρο Φερνάντο ντε λα Ρούα να εγκαταλείψει εσπευσµένα το προεδρικό µέγαρο «Κάσα Ροσάδα» από την ταράτσα µε πολεµικό ελικόπτερο. Ηταν το βράδυ της 20ής ∆εκεµβρίου 2001.