Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΖΥΓΙΑ ΚΡΟΝΟΥ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

130

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Στις 6 Φεβρουαρίου, στις 09.15 το πρωί, η όμορφη, φωτεινή, γλυκειά Αφροδίτη, θα βρεθεί ακριβώς στην ίδια μοίρα και στα ίδια λεπτά της μοίρας, με τον σκοτεινό, συντηρητικό, στερητικό αδελφό της, τον Κρόνο. Η συνάντηση θα γίνει στον Υδροχόο, στον 11ο οίκο, εκεί που βρίσκονται οι φιλίες και οι κοινωνικές σχέσεις.

Δεν είναι φίλη του Κρόνου η Αφροδίτη. Και δεν είναι καθόλου χαρούμενη γι αυτήν την συνάντηση. Η παράδοση λέει ότι γεννήθηκε από το αίμα του πατέρα της Ουρανού, που έσταξε στη θάλασσα, όταν εκείνη τη μακρυνή εποχή ο Κρόνος, παιδί του Ουρανού κι αυτός, απέκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, καθιστώντας τον έτσι ανίκανο να τεκνοποιήσει ξανά, αλλά και να κυβερνήσει. Το αίμα του Ουρανού έπεσε στη θάλασσα της Κύπρου, από τον αφρό της οποίας αναδύθηκε η Αφρο-δίτη.

Πρόκειται ίσως για τον πιο «διάσημο» πλανήτη, μια και η Αφροδίτη υπήρξε πάντα το σύμβολο του έρωτα και της ομορφιάς. Στην Αστρολογία κυβερνάει παραδοσιακά τον 2ο οίκο, των οικονομικών θεμάτων και τον 7ο, των ερώτων, των γάμων, της συνεργασίας, αλλά και των ανοιχτών εχθρών. Η Αφρογέννητη Αφροδίτη συμβολίζει την Αρμονία, που εξ’ άλλου είναι και κόρη της, γεννημένη από τον έρωτα της με τον Θεό Άρη.

Στις 6 Φεβρουαρίου, τη στιγμή της συνάντησης της Αφροδίτης με τον Κρόνο, κυριαρχεί ο αριθμός 5. Η συνάντηση γίνεται στις 05.55’ του Υδροχόου, και ταυτόχρονα θα έχουμε 5 πλανήτες στον αστερισμό του Υδροχόου. Η Αφροδίτη είναι ο 5ος κατά σειράν πλανήτης, σύμφωνα με την Χαλδαϊκή διάταξη.

Όπως συμβαίνει με κάθε αριθμό, έτσι και ο αριθμός 5 έχει την ιδιαίτερη σημασία του. Ο αριθμός που προκύπτει από τη λέξη «άνθρωπος» είναι το 5. Οι αισθήσεις μας είναι 5. Ο αριθμός που προκύπτει από τη λέξη «ζωή» είναι επίσης το 5. Το πλήθος των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου, που είναι 23 ζεύγη, έχει άθροισμα το 5 (2+3). Είμαστε το σιδηρούν γένος, κατά τον Ησίοδο, δηλαδή το πέμπτο. Στο Ελληνικό αλφάβητο το 5 αντιστοιχεί στο γράμμα Ε, το ιερό Δελφικό Ε, με την τεράστια σημασία.

Αν συνδυάσουμε την ενέργεια που απορρέει από αυτή τη συζυγία, με τις συζυγίες άλλων πλανητών, που συνέβησαν πριν λίγες μέρες, αυτά που πρέπει να περιμένουμε για τις επόμενες μέρες, αφορούν τη σκληρή συμπεριφορά της κάθε είδους εξουσίας, με αυστηρή στέρηση ελευθεριών, και  μεγαλύτερη σκληρότητα και ποινές. Επεκτείνονται χρονικά οι απαγορεύσεις σχετικά με την Εστίαση, και η παραπληροφόρηση έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, ίσως μάλιστα και το σοβαρότερο, είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει σχετικά με τις Τράπεζες και το οικονομικό σύστημα γενικότερα. Τα πράγματα οδηγούν σε άλλο ένα παγκόσμιο οικονομικό «κράχ .Η κακή χρήση της τεχνολογίας εξακολουθεί να έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας. Στο Μεσουράνημα το αστέρι SINISTRA, του αστερισμού του Οφιούχου, μας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η εξουσία θα σκορπάει το δηλητήριο στη γη.

Όχι, δεν λείπει το Φως, αυτό πάντα νικά στο τέλος, αλλά δεν έρχεται μόνο του. Το φέρνουν οι άνθρωποι. Και όσο οι άνθρωποι περιμένουν το φως από τους θεούς, αυτό θα παραμένει κρυμμένο, και εμείς βυθισμένοι στα σκοτάδια της άγνοιας και του φόβου.