ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΔΥΜΙΔΕΣ!

206

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…Ερευνήτρια-αστρολόγος.

Η τελευταία έκλειψη για το 2020 έγινε στις 14 Δεκεμβρίου, και ήταν Ολική Ηλίου. ‘Ήλιος και Σελήνη ήταν στις 23 μοίρες του Τοξότη, και ακολουθούσαν ο Ερμής και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, επίσης στον Τοξότη. Όλοι στον 6ο οίκο, τον οίκο της Υγείας. Ταυτόχρονα, όλοι μαζί έκαναν όψη τριγώνου  με τον δυνατό Άρη, που βρισκόταν στον 10 οίκο, τον οίκο της εξουσίας. Ο Ερμής κυβερνούσε τον αναιρετικό 12ο οίκο, τον οίκο της απώλειας, αλλά και τον 4ο, τον οίκο της Πατρίδας.

Το επόμενο πολύ σημαντικό γεγονός θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, όπως ήδη έχω γράψει πολλές φορές, και πρόκειται για την σπάνια σύνοδο του Δία με τον Κρόνο, στην 1η μοίρα του Αστερισμού του Υδροχόου. Ο Ερμής μόλις θα έχει απαλλαγεί από το καυτό αγκάλιασμα του Ήλιου, και θα προχωράει να συναντήσει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο. Μία σχεδόν ημέρα πριν, θα έχουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, τη μικρότερη σε διάρκεια ημέρα του χρόνου, και τη μεγαλύτερη νύχτα. Ο Ήλιος θα έχει μπει στην 1η μοίρα του Αιγόκερου.

Υπάρχει η περίπτωση να έχουμε προβλήματα στις επικοινωνίες, στο διαδίκτυο, ενώ η ενημέρωση θα έχει απογειώσει τις δυνατότητες της στην παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση. Η Εβδομάδα από 16 έως 22 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της δυσάρεστης θέσης στην οποία θα βρεθεί ο Ερμής, εφ’ όσον το σφιχταγκάλιασμα του με τον Ήλιο, τον καθιστά αδύναμο και ασθενικό.

Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και το φαινόμενο της παρουσίας των Διδυμίδων, μιας  βροχής από διάττοντες αστέρες. Συνήθως αυτοί οι διάττοντες εμφανίζονται μεταξύ της 4ης και της 17ης Δεκεμβρίου, και μαζί με τις Περσίδες του Καλοκαιριού, αποτελούν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο. Οι Διδυμίδες μπορούν να παράγουν 60 έως 120 πολύχρωμα πεφταστέρια την ώρα.

Οι Διδυμίδες πήραν το όνομα τους από τον αστερισμό των Διδύμων, των Διοσκούρων, των υιών του Διός, Κάστορα κα Πολυδεύκη. Στην αστρολογία ο αστερισμός των Διδύμων έχει κυβερνήτη τον Ερμή. Να λοιπόν που όλα δένουν μεταξύ τους. Ο Ερμής που παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο αυτές τις μέρες, τόσο στην τελευταία έκλειψη, όσο και στην ιστορική σύνοδο Δία – Κρόνου, μας έστειλε μηνύματα, με τα πολύχρωμα αστέρια που συμπληρώνουν το σκηνικό στο δράμα που παίζεται σε ουρανό και γη.

Ο Αστερισμός των Διδύμων, με τα 17 του αστέρια, έχει μια λαμπρή ιστορία. Κατά μια εκδοχή οι Δίδυμοι αναφέρονται στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα, γι’ αυτό και ο αστερισμός μερικές φορές απεικονίζεται με μια λύρα και ένα τόξο, που κρατούν οι Δίδυμοι. Συνηθέστερο όμως είναι να συμβολίζουν τους δυο δίδυμους γιούς του Διός, που απέκτησε από την Λήδα, σύζυγο του Βασιλιά της Σπάρτης Τυνδάρεω. Ο Δίας πλησίασε τη Λήδα μεταμορφωμένος σε κύκνο, και η Λήδα γέννησε τα παιδιά της μέσα σε ένα αυγό.

Ο Ερμής που κυβερνά τον αστερισμό των Διδύμων Διοσκούρων, στην αστρολογία αφορά την βρεφική, νηπιακή και παιδική έως και την εφηβική ηλικία του ανθρώπου. Συνεπώς, συνδέεται και με τις γεννήσεις. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι φωτεινές Διδυμίδες που μας έστειλε, θα είναι προάγγελοι κάποιας φωτεινής γέννησης, που θα βγει από το «κοσμικό» αυγό της αυτές τις μέρες, και θα συμβάλλει στη Νίκη του Φωτός έναντι του Σκότους.