Αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ από τον εμβολιασμό με πρωτοβουλία ΕΟΔΥ. Τι λέει η κυβέρνηση γι’ αυτό;

583
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη παρέλαση των ΛΟΑΚΤ στην πλατεία Συντάγματος.

Η δημοσιοποίηση της ειδικής φόρμας -υπεύθυνης δήλωσης, που θα πρέπει να υπογράφει κάθε εμβολιαζόμενος, προκάλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη και ένα μεγάλο ερώτημα στα μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσέξουαλ κλπ), για χάρη των οποίων ο Κυρ. Μητσοτάκης ήρθε σε σύγκρουση με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των Νεοδημοκρατών αλλά και των ιεραρχών της εκκλησίας.

Η φόρμα του ΕΟΔΥ (σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ) δεν προβλέπει εμβολιασμό άλλων φύλλων πλην των κλασσικών ΑΡΡΕΝ και ΘΗΛΥ. Το γεγονός αυτό καθώς και η αδυναμία χειρόγραφης τροποποίησης, καθιστά αδύνατο τον εμβολιασμό των μελών της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, αν και πολλά από αυτά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Δεδομένης της πολιτικής ισχύος των ΛΟΑΤΚΙ (η κυβέρνηση έχει στις τάξεις της 4 εξ αυτών, σύμφωνα με δημόσια δήλωση εξέχοντος κυβερνητικού στελέχους), αναμένεται η δημιουργία πολιτικού ζητήματος με αιχμή την απόσυρση και αντικατάσταση της φόρμας εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι, η Pfaizer, το εμβόλιο της οποίας αναμένεται να εγκριθεί και να διατεθεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ουδέποτε διατύπωσε την άποψη ανάγκης αποκλεισμού των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, για λόγους προστασίας της ζωής τους.