Με υπογραφή 5 υπουργών ματαιώθηκε η παρέλαση του Άργους! Ποιοι θα συμμετείχαν. Από που θα περνούσε. Τι μέτρα είχε λάβει ο Καμπόσος

184

Η παρέλαση, για αύριο 28η Οκτωβρίου 2020, στο Δήμο Άργους Μυκηνών ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο με χθεσινό ζωντανό τηλεοπτικό του μήνυμα. Ένα μήνυμα με το οποίο καλούσε τους Αργείους να συμμετέξουν προκειμένου να αποδοθεί η πρέπουσα Τιμή στους Ήρωες του ΟΧΙ.

Φωτογραφία αρχείου

Θα ήταν μόνον μηχανοκίνητη, με πλήρη τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να τηρήσουν τις οδηγίες της οργανωτικής αρχής και βέβαια τις εντολές που θα τους έδιναν δεκάδες τροχονόμοι που θα επιτηρούσαν την ομαλή διεξαγωγή.

Στην μοναδική αυτή αυτοκινητοπαρέλαση, την οποία θα μετέδιδαν ζωντανά (αλλά και βιντεοσκοπημένα), μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδος και της Ευρώπης, αναμενόταν να λάβουν μέρος περισσότερα από 1.000 οχήματα που θα έφεραν την Ελληνική Σημαία.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Ως χώρος συγκέντρωσης των αυτοκινήτων είχε ορισθεί το μεγάλο οικόπεδο της αρχαιολογίας στο τέλος της οδού Δαναών (Μεσσηνίας και Αρκαδίας). Η αυτοκινητοπαρέλαση θα κατευθυνόταν στην Παναγία και δια της οδού Τριπόλεως θα έφτανε μέχρι την διασταύρωση του Σκαφιδακίου. Εκεί θα έστριβε αριστερά και θα όδευε προς την παραλία του Τιμενίου και από εκεί προς τη Νέα Κίο.

Με ένα άρθρο απαγορεύθηκε “η διενέργεια πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνικής εορτή της 28ης Οκτωβρίου, σε όλη την Επικράτεια.

Μόλις έφτανε στη Νέα Κίο θα συναντούσε το μεγάλο δρόμο Νέας Κίου –Άργους και θα προχωρούσε προς τις γραμμές του τραίνου. Φτάνοντας στον Άγιο Βασίλειο θα προχωρούσε προς τον ΟΣΕ και από εκεί, στρίβοντας στην Καραολή και Δημητρίου και μέσω Βασιλίσσης Σοφίας θα έφτανε στο κέντρο της πόλης του Άργους. Συνεχίζοντας προς την Αγίου Κωνσταντίνου, θα έστριβε προς την Θεάτρου με κατάληξη την Φείδωνος και δια της Θεάτρου θα έμπαινε πάλι στη Δαναού και στο μεγάλο οικόπεδο απ’ όπου ξεκίνησε.

Η αυτοκινητοπαρέλαση θα ξεκινούσε στις 11.30 και η σειρά συμμετοχής θα είχε να κάνει με τον χρόνο αφίξεως του κάθε αυτοκινήτου. Έναρξη χρόνου προσέλευσης ήταν η 11.00.

Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να μην μπορεί κανένα όχημα να παρεισφρήσει στην πορεία από ενδιάμεσο σημείο. Γι’ αυτό, όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν θα έπρεπε να οδεύσουν εγκαίρως προς την αφετηρία, στο τέρμα της οδού Δαναού.

Η συμμετοχή ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ!