Το πνεύμα του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου νικά τις απαγορεύσεις των παρελάσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, με την συναίνεση των κομμάτων

209
Νέα Κίος Αργολίδας. Έτσι θα υποδεχτεί την αυτοκινητοπαρέλαση ο Έλλην Αθανασόπουλος.

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Οι Έλληνες, αύριο, λένε ΟΧΙ στην εντολή της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη για απαγόρευση των παρελάσεων προς τιμή του ΟΧΙ των Ελλήνων, στους Ιταλούς του Μουσσολίνι, την 28η Οκτωβρίου 1940.

Ο αποστεωμένος εορτασμός με την παρουσία κάποιων λίγων μασκοφόρων επισήμων στις Μητροπόλεις και στις καταθέσεις στεφάνων, που επιχειρήθηκε να επιβληθεί, (συνενούντων και των άλλων συστημικών κομμάτων) δεν πέρασε.

Η 80ή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία τιμάται αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα-, δεν θα περιορισθεί «λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας» σε εορτή περιορισμένου αριθμό ατόμων.

Εφαρμόζοντας σχολαστικά τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις Δήμοι, Φορείς και Πολίτες, ετοιμάζονται να τιμήσουν όσους έγραψαν σελίδες Έπους στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου και στους Ηγέτες που τους ενέπνευσαν και τους καθοδήγησαν (Μεταξάς, Γεώργιος Β’, Παπάγος). Το απόσπασμα του θρυλικού Μανιάτη συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, οι οπλίτες και αξιωματικοί από τα 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου, το 8ο Σύνταγμα Πεζικού Ναυπλίου, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης, οι 350 Αξιωματικοί και Οπλίτες της Ηλείας, θα ζωντανέψουν στη μνήμη μας καθώς θα υψώνονται οι Σημαίες στα σπίτια, καθώς θα ακούγονται τα εμβατήρια που θα ηχούν στους δρόμους της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου και καθώς η αυτοκινητοπορεία που οργάνωσε ο Δημήτρης Καμπόσος θα διασχίζει τους δρόμους του δήμου Άργους Μυκηνών.

Αυτοκινητοπορείες και μοτοπορείες θα γίνουν επίσης στη Σπάρτη, την Κομοτηνή, τη Μυτιλήνη, την Ξάνθη, την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα, τα Χανιά, τη Θήβα, την Κατερίνη, τη Φλώρινα, την Ζάκυνθο και δεκάδες άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Συγχρόνως, με εντολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάθε Περιφερειακή Ενότητα, φροντίζει για γενικό σημαιοστολισμό των δημοσίων κτηρίων από τις 8 το πρωί σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, μέχρι και τη δύση του ήλιου αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Ομοίως και για την φωταγώγηση των πόλεων και όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών κτηρίων, καθώς και των κτηρίων ΝΠΔΔ και τραπεζών, ενώ για τις παραθαλάσσιες περιοχές θα υπάρξει λαμπρός φωτοστολισμός των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες στις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και τα συστημικά ΜΜΕ, που προκάλεσαν ή ανέχτηκαν, πριν λίγες ημέρες την παρέλαση χιλιάδων κομματικών οπαδών για να πιέσουν κάποια δικαστική σύνθεση ή να επιδείξουν την αριστερή κυριαρχία στον πεζοδρομιακό διεκδικητικό αγώνα, χωρίς να τους απασχολεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αύριο 28η Οκτωβρίου, θα νιώσουν την ήττα τους από τον Λαό και τις Τοπικές Κοινωνίες.

Η ανυπότακτη φύση του Έλληνα, θα εκμηδενίσει την ψυχολογική επιχείρηση άρνησης των Ηρωικών στιγμών του ομόψυχου ΟΧΙ προς τους ισχυρούς, που είπαν από κοινού, Λαός και Ηγεσία το 1940. Λαός, Φορείς και Αυτοδιοικητικοί πήραν στα χέρια τους την υποχρέωση απόδοσης Τιμής προς τους Νικητές και τα ιδανικά που τους ενέπνευσαν.

Η επιχείρηση λοβοτομής και εξασθένισης της ιστορικής μνήμης που επιχειρήθηκε θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για όλους τους εθνομηδενιστές που την εμπνεύσθηκαν ή την υποστήριξαν.