Καταλήψεις τέλος για την Αργολίδα

155

Λίγο η πίεση της συντηρητικής κοινωνίας, λίγο η προσπάθεια του ΚΚΕ να διεισδύσει στις τάξεις τους, λίγο οι υποσχέσεις ότι κάποια ζητήματα θα διευθετηθούν, λίγο οι βρώμικες απειλές για ποινές που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της σχολικής χρονιάς και λίγο η απλή λογική που έλεγε «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε αλλά το παιχνίδι είναι σικέ», οδήγησαν τις μαθητικές καταλήψεις στο τέλος του πρώτου κύκλου τους.

Ποτέ άλλοτε το κτήριο της Π.Ε. Αργολίδας δεν πολιορκήθηκε από τόσο πλήθος. Και ποτέ η πολιορκία του διοικητήριου του νομού δεν έγινε με τόση τάξη. Μαθήματα των νέων προς την “τραμπουκίζουσα” υπουργό.

Χθες το βράδυ (1-10-2020) στο Ναύπλιον και σήμερα το πρωί (2-10-2020) στο Άργος, οι αλυσίδες και τα λουκέτα απομακρύνθηκαν και οι μαθητές επανέρχονται σε σχολικά κτήρια και διαδικασίες που κατά κοινή παραδοχή “δεν πληρούν τις σωστές συνθήκες προστασίας από τον Covid -19”.

Οι Σχολικές Επιτροπές των δύο μεγάλων πόλεων της Αργολίδας σπεύδουν να προμηθευτούν Rapid test αντισωμάτων IgG και IgM προκειμένου να ελεγχθεί η επιδημιολογική πραγματικότητα στον χώρο των καθαριστριών ενώ οι εκπαιδευτικοί , παραμένουν για μια ακόμη φορά ακάλυπτοι δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια.

Φυσικά, για μάσκες και τήρηση αποστάσεων… ούτε λόγος να γίνεται.

Η Μαθητική κοινότητα επέδειξε και αγωνιστικότητα και σωφροσύνη. Το πολιτικό προσωπικό όμως, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών.