Εκτός Πολιτικής Ορθότητας (Σχόλια /2-10-2020… αλιευμένα από το διαδίκτυο)

158
  1. Δηλαδή, ρε φίλε, τι θα γίνει αν πάψεις να ρωτάς ήρεμα;
Τάκης Δάκογλου

Μια φράση κλισέ: Η φράση είναι «ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΩ».

Χρησιμοποιείται συνήθως στην αρχή του κειμένου που ο ερίφης «κλισαδόρος» συνέταξε και ανέβασε στο facebook για να μας δείξει ότι με το ζόρι κρατιέται (με κάποιους) και δεν ξεσπάει τα νεύρα του απάνω σε όποιον βρει μπροστά του.

Κάπου είδε αυτή την έκφραση «κύρους» και του άρεσε διότι του πρόσθετε τουλάχιστον δέκα πόντους μπόι και δέκα κιλά βαρυγδουπότητα.

Συνήθως αυτή η φράση αναφέρεται στην εξουσία για κάποια λάθος ενέργεια ή παράληψη της που πάντα γίνεται ηθελημένα προς όφελος της εξουσίας και εις βάρος του λαού και χρησιμοποιείται από τον ερίφη κλισαδόρο και αυτόκλητο προστάτη κουτών και αδυνάτων, στην προσπάθειά του να υποδείξει στον λαό ένα ακόμα «σκάνδαλο» πάντα με απαλό τρόπο για λόγους ατομικής προστασίας από την δαγκάνα του νόμου.

Δηλαδή, ρε φίλε, τι θα γίνει αν πάψεις να ρωτάς ήρεμα;

Μήπως εννοείς ότι θα αρχίσεις να ξεφουρνίζεις «στοιχεία»;

Μήπως εννοείς ότι θα αρχίζεις να βρίζεις με χυδαίο τρόπο;

Μήπως εννοείς ότι θα αρχίσεις να δέρνεις;

Είμαι περίεργος να δω. Στο ορκίζομαι.

Τάκης Δακογλου

  1. Αντικύθηρα: Το παγκόσμιο νησί της επιστήμης
Stav Dimitropoulos

Ένα νησάκι μόλις 22 κατοίκων ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, τα Αντικύθηρα, η περίφημη αυτή τοποθεσία που “ξέβρασε” τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, μετατρέπεται από Έλληνες επιστήμονες του Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών  ομάδα NOA – ReACT στο παγκόσμιο νησί της επιστήμης, με εξοπλισμό που κάποιος μπορεί συναντήσει μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η Pangea σχεδιάζει να εγκαταστήσει έως και 40 ακόμη επιστημονικά όργανα τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά θα κυμαίνονται από συστήματα ραντάρ σύννεφων για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς τα σύννεφα αντανακλούν το φως του ήλιου και παγιδεύουν την υπέρυθρη ακτινοβολία, έως προηγμένα φασματόμετρα που μετρούν με ακρίβεια και συχνά τα αέρια του θερμοκηπίου, έως εξελιγμένα συστήματα Doppler Lidar που μετρούν πώς η κλιματική αλλαγή επιβραδύνει τους ανέμους μας – και πολλά άλλα.

Stav Dimitropoulos

  1. Ακρόπολη αποκτά τον δικό της, καινούργιο, μοναδικό, φωτισμό
George Didaskalou

Ώς Πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου, συναισθανόμενος την ευθύνη, βίωσα την αγωνία και έζησα τις άοκνες προσπάθειες όλων των στελεχών του υπουργείου τα οποία απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου την υψηλή τους επιστημονική κατάρτιση, την ευσυνειδησία τους καθώς και την αγάπη τους για τα μνημεία μας.

Σήμερα η πατρίδα μας, με λαμπερό της σύμβολο την Ακρόπολη, προσπερνά το σκοτάδι της κρίσης φωτίζοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα με ελπίδα και αισιοδοξία.

George Didaskalou

4. Προφανώς, στο σχολείο πηγαίνατε για χαβαλέ

Δημήτρης Γκίκας

Στο μεταξύ, έχετε πολλή πλάκα όσοι απαξιώνετε τους Έλληνες ως απολίτιστους και τους συγκρίνετε με τους μετανάστες που τους θεωρείτε πολιτισμένους. Έχετε πολλή πλάκα, διότι αν σας ρωτήσω αν γνωρίζετε έστω ένα πολιτιστικό επίτευγμα των εθνοτήτων προέλευσης των προσφύγων τα τελευταία 10 χρόνια, δεν θα ξέρετε να απαντήσετε, όπως και δεν θα ξέρετε να ορίσετε, με απλά λόγια, τι εστί πολιτισμός.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν έχετε πλάκα. Βλαμμένοι είστε και μου προκαλείτε θλίψη γιατί, προφανώς, στο σχολείο πηγαίνατε για χαβαλέ και οι δάσκαλοί σας δεν κατάφεραν να σας αγγίξουν…

Δημήτρης Γκίκας

  1. Τα κομματικά εργαλεία της βουλής αρνούνται να αλλάξουν τον νόμο και δένουν τα χέρια των Δικαστών
Μαρία Μαυρίδου

 

Ελεύθεροι οι Πακιστανοί που βίασαν την 20χρονη στη Θεσσαλονίκη!!!

Τι είναι αυτό που πηγαίνει τόσο στραβά στη χώρα μας;;;

μαρια μαυριδου