Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους ξεμπλόκαρε και ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του

438

Κατακυρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού το αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και η ανάθεση του έργου «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους».

Ο αγώνας της Δημοτικής αρχής Καμπόσου, και όχι μόνον, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Άργους με στόχο τόσο τη φιλοξενία των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής, όσο και τη σύγχρονη βιωματική παρουσίασή τους στον επισκέπτη, δείχνει να φέρνει αποτέλεσμα. Σημαντική υπήρξε, προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεχής επίδειξη ενδιαφέροντος εκ μέρους του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου.

Σύμφωνα με το συνολικό Τεχνικό Δελτίο το έργο έχει προϋπολογισμό 5.000.000 €. Περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό με αναδιάταξη των λειτουργιών του Μουσείου, με εκδοτήρια εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήρια συντήρησης.

Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους θα αποτελεί το στολίδι της πόλης και βασικό σημείο ανάδειξης της αργολικής πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, αυτοτελώς ή μετά την επίσκεψή τους στις Μυκήνες.