ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ και επερχόμενων Graffiti… 

141

Είμαι και θα παραμείνω φίλος (νομίζω) και μετά από αυτή την παρέμβαση, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου μας κ. Χάρη Μικελόπουλο.

Άλλωστε όταν τον ψηφίσαμε ως παράταξη, μετά τη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, για να αναλάβει τα καθήκοντά του, ποτέ δεν κοιτάξαμε τις ιδεολογικές του καταβολές. Κρίναμε ότι ως άνθρωπος του Πολιτισμού είχε και έχει πολλά να προσφέρει στη Πόλη.

Όμως φίλε δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζεις…

Δεν μηδενίζω καμία προσπάθεια σου. Άλλωστε δεν είμαι μηδενιστής (όπως είναι οι «συγγενείς» σου ιδεολογίες και δε μιλώ προσωπικά). Κρίνω πάντα αντικειμενικά και ΠΑΝΤΑ με το συμφέρον της Πόλης. Η προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι ότι είσαι χρήσιμος για τη Πόλη, αλλά σε έχει παρασύρει η δήθεν κουλτούρα της αριστεράς και τελικά αντί για καλό θα επιφέρεις διχασμό. Αυτά τα μηνύματα λαμβάνω και προσωπικά συμφωνώ.

Η ιδέα σου «Να γεμίσουμε το Πύργο με χρώματα και εικόνες» είναι πολύ σωστή. Όμως το να μην λαμβάνεις υπόψη σου ότι ο Πύργος δεν κατοικείται μόνο από αριστερούς (μειοψηφία ήταν αυτοί και είναι) ή μόνο θολοκουλτουριάρηδες, στην αποτύπωση του έργου που θέλεις να κάνεις θα βρει απέναντί του πολύ κόσμο (και εμένα φυσικά). Δεν θέλω καν να σκεφτώ την επόμενη ημέρα.

ΝΑΙ να τον γεμίσουμε με χρώματα και εικόνες τον Πύργο ΜΑΣ.

ΝΑΙ στα graffiti.

NAI στην στήριξη ντόπιων καλλιτεχνών για τη δημιουργία τους.

Ξεκίνα όμως από μεγάλες ιδέες και κοινώς αποδοχής έννοιες. Όπως η αποτύπωση της Ειρήνης, της Ελευθερίας, του Θεού Ήφαιστου στα Χαλικιάτικα (πολλά μπράβο για τη σκέψη), την αποτύπωση της Μάχης του Πύργου με το Χαραλάμπη Βιλαέτη και πολλά άλλα που μπορώ και εγώ να σου πω ως ιδέες.

Μη ξεκινάς με προσωπογραφίες αμφιλεγόμενων καλλιτεχνών ή άλλης τέτοιας συντεχνιακής ομάδας. Για να στο πω καλύτερα, δεν εννοείται ότι όποιος αρέσει στην Αριστερά είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός για όλους.

Όπως είδες ψήφισα ΝΑΙ ακόμα και για την επιγραφή στο σπίτι που έζησε για λίγο ο Μίκης Θεοδωράκης. Επειδή πλέον με ξέρεις και με ξέρετε όλοι να είσαι σίγουρος ότι κάθε ΝΑΙ ή ΟΧΙ που ψηφίζω είναι μετά από ανάλυση. Δεν έχω βαρίδια ούτε εμμονές πέρα της αγάπης μου για το Έθνος, τη Πατρίδα, τους Έλληνες και το Τόπο μου. Η αυτοκριτική και η συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του πουλήματος της Μακεδονίας μας, ήταν αυτό που έφερε το ΝΑΙ μου.

Ξεπέρασα ότι στη σελίδα σας (ως Οργανισμός μιλάω) μνημονεύετε το μέγα σφαγέα Άρη Βελουχιώτη. Είπα να μην ανοίξω τον ασκό του Αιόλου. Όμως τώρα βλέπω το τιμόνι «όλο αριστερά» στην επιλογή του graffiti. Εάν αυτό συνεχιστεί φυσικά και θα άρω την εμπιστοσύνη μου, ακόμα και μόνος μου. Δεν περιμένω άλλωστε πολλά από τους «δεξιούς» ή «Πατριώτες» μόνο στα λόγια.

Αναμένω την απάντησή σου δημόσια όπως και εγώ εκφράστηκα. Δεν θέλω να μου αναλύσεις τι έκανε ο καθένας, από αυτούς που προτείνεις, ως δικαιολογία. Τα έχω δει. Μπορώ να σου αντί-προτείνω και εγώ άλλους με πολύ περισσότερα έργα.

Εκείνο που σου προτείνω ως επίλογο, είναι μην κάνεις το λάθος και διχάσεις πάλι τη κοινωνία μας. Είναι δύσκολοι καιροί. Μείνε στις μεγάλες έννοιες και αξίες που δεν είναι υποκειμενικές. Ενόψει μάλιστα των εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία είναι έγκλημα να λείπουν εικόνες από αυτή την Ιστορική Μνήμη και του Τοπικού μας Οπλαρχηγού.

Με τιμή

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος