ΜΑΡΙΑ ΡΑΛΛΗ: Πολιτιστικές πρωτοβουλίες με συμμετοχή των Τοπικών Κοινωνιών και στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων

146
Η Ομάδα δράσης του ΔΟΠΠΑΤ

Η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, εξελίσσεται σε κορυφαίο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης και δικαιώνει την εμπιστοσύνη και τις ελπίδας του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου ο οποίος της ανέθεσε ευθύνες πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Στις Σχολικές Επιτροπές πέτυχε, παρά τα απρόοπτα και χωρίς προηγούμενο προβλήματα εκ της πανδημίας του COVID-19,  την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μελών της σχολικής κοινότητας. Γονείς, Μαθητές, Καθαρίστριες και Καθηγητές, συνεργάσθηκαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κρούσματα, να καλυφθεί το κενό από την έλλειψη tablet για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας και οι αθλητές-μαθητές να επανέλθουν χωρίς πρόβλημα στα προπονητήριά τους.

Στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας, κράτησε ενεργό τον επιτελικό μηχανισμό του ΔΟΠΠΑΤ, συνεργάσθηκε εξ αποστάσεως με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα και βρέθηκε έτοιμη να επεξεργασθεί το ειδικό σχέδιο που απαιτείται για να προωθηθεί η πολιτισμική δημιουργία στον Δήμο.

Οι σκέψεις τις οποίες κατέγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook δείχνουν πως έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη, φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να υπάρξει διασπορά εκδηλώσεων σε όσο περισσότερες περιοχές του Δήμου μπορεί να γίνει. Με τον τρόπο αυτό και το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής θα ενεργοποιηθεί και θα αμειφθεί (σημαντικό ζητούμενο) και οι Δημότες και επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα στους τόπους κατοικίας τους ή σε μεγαλύτερο εύρος αν το επιθυμούν.

Για τον σκοπό αυτό προανήγγειλε, αμέσως μόλις δόθηκε το πράσινο φως από την κυβέρνηση, κοινή σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με εκπροσώπους Φορέων Πολιτιστικής δράσης, στο άμεσο μέλλον και με συνθήκες που να πληρούν τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδέα συμμετοχής, στην κοινή αυτή συνάντηση, και εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου κ.α., προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διασπορά των διατιθέμενων κονδυλίων στα όρια της τοπικής αγοράς. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως πρόθεση συμβολής του Δήμου σε ένα άτυπο πρόγραμμα στήριξης των τοπικών επιχειρηματιών.

Διαβάστε τι γράφει η Μαρία Ράλλη καταγράφοντας την ιδέα της, η οποία να σημειωθεί ότι έτυχε ευμενούς σχολιασμού από το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Η μετάβαση στην κανονικότητα συνεχίζεται με την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης.
Στέλνοντας τις ευχές μας σε όλους τους επιχειρηματίες του Δήμου Ναυπλιέων για καλή αρχή με υγεία, ο ΔΟΠΠΑΤ , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα λειτουργήσει με τη συνεργασία των πολιτιστικών φορέων και του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου μας, για να υλοποιήσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα πολιτιστικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων , εναρμονισμένο στους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες προφύλαξης από τον covid -19, με σκοπό πάντα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Περιμένοντας τις αποφάσεις και τις οδηγίες από τα αρμόδια υπουργεία, αφού πραγματοποιήσουμε Δ. Σ. , σε ανοικτό χώρο (καιρού επιτρέποντος) , για να καταλήξουμε στον ανάλογο προγραμματισμό εκδηλώσεων, θα καλεστούν οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων και ο εμπορικός σύλλογος Ναυπλίου για να συζητηθούν οι προτάσεις για το καλοκαίρι 2020.

Τόσο η πόλη του Ναυπλίου, όσο και κάθε τουριστικό θέρετρο και χωριό του Δήμου Ναυπλιέων, έστω και με τις ιδιαιτερότητες που μας επιβάλλει ο αόρατος εχθρός μας, μέσω του Δοππατ, θα επιδείξει τη ζωντάνια και την αισιοδοξία που προκαλεί ο πολιτισμός.
Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να εκπληρωθεί, όσο είναι δυνατόν, το κενό στην οικονομία του τόπου μας.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την πόλη μας, στηρίζουμε το Δήμο μας, στηρίζουμε και μένουμε ζωντανοί μέσα από τον πολιτισμό και την τέχνη, γιατί χωρίς αυτά η ζωή είναι αβίωτη …
Καλή δύναμη σε όλους!»