ΣΧΟΛΙΑ: Οι περιφρονημένοι ερευνητές, τα τεστ αντισωμάτων και ο Γιάννης Ανδριανός

209
Κρατάνε τις αποστάσεις με ευλάβεια

Σχολιάζει ο Ε. Π. ΜΟΝΟΣ

  1. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις αποστρέφονται τους ερευνητές
Ποιος θυμάται το πρώτο Ελληνικό e mail;

Παρά την κοινή αναγνώριση πως «οι Έλληνες είναι εύστροφοι και διαθέτουν ξεχωριστά μυαλά» οι κυβερνήσεις (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνται να διαθέσουν κονδύλια για την επιστημονική έρευνα.

Στην απολύτως απέναντι όχθη βρίσκονται οι Ισραηλινοί, το κράτος των οποίων έχει την υψηλότερη πυκνότητα ερευνητών, παγκοσμίως, σε αναλογία προς τον πληθυσμό του. Μια αναλογία που είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρούνται από τις πλέον θετικές στην ανάπτυξη ερευνητικών κέντρων.

Η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία, η Ρωσική Ομοσπονδία και οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 72% των ερευνητών παγκοσμίως, με το ποσοστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεπερνά το 22% και την Ευρώπη στο σύνολό της να φιλοξενεί το 31% των παγκόσμιων ερευνητών.

Όσον αφορά την Ελλάδα, απλά δεν καταγράφει καν κάποιο ποσοστό. Τα Ελληνικά κορυφαία ερευνητικά μυαλά, λόγω πολιτικής ανεπάρκειας, εξορίζονται σε ξένες χώρες όπου και καταγράφονται μεγαλουργώντας.

(Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από έρευνα της OYNESCO).

  1. Κυκλοφόρησαναν τα πρώτα τεστ αντισωμάτων για τον COVID -19
Αντί για ελέγχους με τεστ αντισωμάτων μοιράζουν υφασμάτινες μάσκες συλλογής ιών.

Η επικείμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα της εργασίας, θα συνοδευτεί, όπως ακούγεται συνεχώς από επίσημα χείλη, με την αύξηση των προληπτικών τεστ για ανίχνευση  πιθανής νόσησης από τον COVID -19.

Η δυσχέρεια στην χρήση (ειδικές εγκαταστάσεις και πολύς χρόνος), η ανάγκη ειδικών εγκαταστάσεων καθώς και το υψηλό κόστος των αντιδραστηρίων, λειτούργησαν μέχρι σήμερα αποτρεπτικά στην εκτεταμένη χρήση των Μοριακών τεστ.

Η παραγωγή αξιόπιστων τεστ εντοπισμού νοσούντων από τον Κορωναϊό, με την μέθοδο της ανίχνευσης αντισωμάτων IgG και IgM που παράγει ο οργανισμός όταν προσβληθεί, φαίνεται ότι επιλύει το πρόβλημα της ενδελεχούς παρακολούθησης της πορείας της επιδημίας και την στατιστική αποτύπωση των μη νοσούντων, των νοσούντων και των νοσήσαντων κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Παραμένει το ερώτημα γιατί το κράτος και οι Δήμοι ολιγωρούν και δεν μεριμνούν για την άμεση έναρξη διεξαγωγής των τεστ αντισωμάτων προκειμένου να διασφαλίσουν το αίσθημα ασφάλειας στον χώρο των εργαζομένων και κυρίως σε όσους εκτίθενται έντονα (Εργάτες καθαριότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Αστυνομικοί κλπ).

  1. Η δήθεν υγειονομική ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου και η στάση του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού
Συνάντηση με απόλυτα μέτρα προστασίας εντός αποστειρωμένου δωματίου

Αφού πρώτα έγδυσαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου από τον ειδικό υπερηχογράφο που είχε προσφέρει ντόπιος δωρητής και τον πήγαν στο νοσοκομείο του Άργους, τώρα γδύνουν το Κέντρο Υγείας του Λυγουριού από γιατρούς για να τους αποσπούν στο Κ.Υ. Κρανιδίου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας των 170 προσβεβλημένων από Κορωναϊό λαθρομεταναστών –αιτούντων άσυλο που εντοπίσθηκαν στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Προφανώς, από τους 400 γιατρούς που μας λένε ότι προσέλαβαν δεν περίσσευε κανένας για το πεδίο μάχης του Κρανιδίου.

Ο εξαφανισμένος κυβερνητικός Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, αφού άφησε να περάσουν οι άγιες ημέρες των διακοπών του Πάσχα και να εκτονωθεί η μπόρα, εμφανίσθηκε επί τέλους. Έκανε μια περαντζάδα από την περιοχή και μετά κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια με θέμα την διαμαρτυρία των ιατρών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου για τη μη συνδρομή των ιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών στην κάλυψη των εφημεριών και των έκτακτων αναγκών της περιοχής.

Ο κυβερνητικός βουλευτής Αργολίδας, που έχει διακριθεί ως μεταφορέας εγγράφων, έκρινε πως η ευθύνη Μηταράκη για την χωρίς υγειονομική υποδομή εγκατάσταση στην περιοχή 500 αλλοεθνών που είχαν εισέλθει παρανόμως στην Ελλάδα, το τηλεοπτικό σόου που έστησε ο Χαρδαλιάς στον ΓΑΛΑΞΙΑ, και η λεηλασία του ξενοδοχείου και των εφοδίων που ακολούθησε, δεν ήταν άξια λόγου για μια ερώτηση προς τους πολιτικά υπεύθυνους, Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Μηταράκη και Χαρδαλιά. Ούτε βεβαίως και η αγωνία των κατοίκων και των παραγωγών της Ερμιονίδας που βρέθηκαν λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας σε καθεστώς ημι-καραντίνας, με την ΕΛ.ΑΣ να φυλάει τα “σύνορα” με την Τριζοινία και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων να εφιστά την προσοχή των αρμοδίων για τους πιθανούς κινδύνους που επικρέμονται από την μετακίνηση κάποιων παραγωγών, στην Λαϊκή Αγορά του Ναυπλίου.