Βασίλειος Διαμαντόπουλος: Ο επιτελής που συντονίζει τις προσπάθειες ανάσχεσης της επιδημίας Κορωναϊού στην Πελοπόννησο

636
Βασίλειος Διαμαντόπουλος

Ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό της Πελοποννήσου από την συμμετοχή του και τον εμπεριστατωμένο δημόσιο λόγο που άρθρωνε στις συναντήσεις προετοιμασίας, εν όψει της επιδημίας, που διοργάνωσε εγκαίρως ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι στοιχειοθετημένες και αναλυτικές ανακοινώσεις του, ως Διευθυντού Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  για την πορεία των κρουσμάτων εντός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βοήθησαν ώστε η πληροφόρηση να δίδεται με εγκυρότητα και εγκαίρως.

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του για να γνωρίσετε τον Δημόσιο Λειτουργό που τιμά τον όρκο του και αποτελεί σημείο αναφοράς στην περίοδο της κρίσης του Κορωναϊού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Ιατρός Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. PhD, Γεν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ.

Ο κύριος Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στη Τρίπολη το 1962. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Δανία και τη Γερμανία στη μικρή χειρουργική στόματος (Oral & Mexillofacial Surgery).

Εχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, PhD(c) στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων «ανεπάρκεια της βιταμίνης D3» και είναι μεταπτυχιακός υπότροφος στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Νοσηλευτικής και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση κρίσεων».

Εργάσθηκε αρχικά ως ιδιώτης και μετέπειτα στο Γ.Ν. Τρίπολης ως επιμελητής Α΄ στο γναθοχειρουργικό – οδοντιατρικό τμήμα. Επελέγη και εντάχθηκε στον κλάδο Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. και εργάσθηκε στην τέως Νομαρχία Αρκαδίας και μετέπειτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατέχει έκτοτε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είναι μέλος του Συμβουλίου Επιλογής των Ιατρών Δημόσιας Υγείας, μέλος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και είναι ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. (Π.Ε.Ι.Δ.Υ.).

Εχει κάνει ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, 5 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά, έχει συγγράψει ολοκληρωμένη μελέτη με τίτλο «Διαχείριση Επιδημιολογικών Κινδύνων που προκύπτουν από Έντομα Διαβιβαστές (Κουνούπια, Φλεβοτόμοι και άλλες Σκνίπες). Δημιουργία και Οργάνωση Μηχανισμού Επαγρύπνησης, Ταχείας Αντίδρασης και Καταπολέμησης Εντόμων Διαβιβαστών», έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων ως ομιλητής και ως διοργανωτής. Συμμετέχει σε επιτροπές του Υπουργείου Υγείας.