Από τον Γιωργάκη των πισινών, στον Αλέξη του Μπάμπη Κλάρα και τώρα στον Κυριάκο -κυνηγό των εκ καταγωγής Ελλήνων

182

Απέκοψα ένα απόσπασμα από ένα πολύ περιγραφικό άρθρο του Δασκάλου Δημήτρη Νατσιού και το αναδημοσιεύω κάνοντας ένα πικρό σχόλιο, με μία φράση που αντιγράφω από το ίδιο άρθρο: “Η ιστορία κλαίει και οδύρεται γοερώς”.

Διαβάστε και αναζητείστε ολόκληρο το κείμενο στον σύνδεσμο που παραθέτω στο τέλος.

Π.Ι.Δ.

Δημήτρης Νατσιός

«…Οι ξένοι ηγέτες δεν έχουν πρόβλημα να εξυμνήσουν τον αρχαίο πολιτισμό.  «Η Ελλάδα αποτελεί γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού» ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πατρίδα μας και έκανε ειδική αναφορά στα Ομηρικά Έπη, στους μύθους του Αισώπου, στον Ηρόδοτο και στον Θαλή τον Μιλήσιο.  Ενώ παρέπεμψε στην περίφημη φράση του Ηρακλείτου «τα πάντα ρει». 

Τα πάντα ρέουν και καταρρέουν καλύτερα. Θα τολμούσε ποτέ ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας να επαναλάβει τα λόγια του Κινέζου προέδρου; Και δεν μιλώ του πνευματικού διαμετρήματος ενός Αλέξη Τσίπρα που θέτει τα γενέθλια του κράτους μας στην ίδρυση του ΕΑΜ και στην εθνοσωτήριο δράση, όχι κάποιου Κολοκοτρώνη ή Παύλου Μελά, αλλά του Θανάση Κλάρα. Όχι, στην περίπτωση αυτή η ιστορία σηκώνει τα χέρια, τουτέστιν παραιτείται. Ούτε για την περίπτωση ΓΑΠ, που τονίζει την λέξη «πισίνα» στην γενική πληθυντικού, στην λήγουσα «των πισινών», τότε που υποσχόταν φορολογίες των πισίνων, που απολαμβάνουν οι πάμπλουτοι …πισινοί. (Λέμε η πισίνα των πισίνων και ο πισινός των πισινών. Και όμως με τέτοια καλλιέργεια, κάθεται ακόμη στα έδρανα…). Όχι, στην περίπτωση αυτή η ιστορία κλαίει και οδύρεται γοερώς.

Αναφέρομαι σ’ αυτούς που είναι «μη αριστεροί» στα χαρτιά.  (Τι να γράψω;  Δεξιοί και πατριώτες.  Αστεία πράγματα).

Θα μπορούσε ο κ.  Μητσοτάκης να μιλήσει όπως ο Κινέζος πρόεδρος; Να επιστρατεύσει, να παραπέμψει σε αρχαίους συγγραφείς;  Όχι. Αυτά «μυρίζουν» εθνικισμό»

ΠΗΓΗ:  https://professors-phds.com/2020/01/21/19848/?fbclid=IwAR0dDXaWAftbNtsJp3WSB5T4Qe8QOefJjLB2ALmOgu6ljNDnxcpEZDD1GG8