Τα σκουπίδια στην Ηλεία είναι ένα συνεχές πρόβλημα

99

Το θέμα με το ΦΟΔΣΑ Ηλείας είναι κάτι που προβληματίζει πολύ.

Εκτός του ότι το θέμα “σκουπίδια” έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα το Νομό Ηλείας, το ΦΟΔΣΑ από μόνο του ως όργανο εγείρει κατά καιρούς και έντονες πολιτικές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όποιος πολιτικός παράγοντας του Νομού, λέει ότι μετά από 3 δεκαετίες (περίπου) «είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος» κανονικά πρέπει να κρύβεται, αντί να τολμά να πει στους πολίτες ότι τόσα χρόνια ΔΕΝ έχουν λύσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται για τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που “κουβαλά” ο καθένας πίσω του, αλλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει με πρωτοβουλία των πολιτών, που πρέπει να πιέσουν ασφυκτικά αυτούς που έχουν τη διαχείριση στα χέρια τους. Πολύ απλά  γιατί τους ψήφισαν ακριβώς γι αυτό! Να δίνουν λύσεις!

Το νέο ΦΟΔΣΑ λοιπόν ξεκίνησε(;) με φουρτούνες. Η παρουσία από μόλις εννιά από τα δεκαεπτά μέλη του, έδωσε το κλίμα που επικρατεί.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ.Τάκης Αντωνακόπουλος
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Γιάννης Λυμπέρης

Σε αυτό το άρθρο δε θα πάρουμε θέση το τι λέει ο καθένας από τη θέση του. Αναφερόμαστε στους δύο μεγάλους “μονομάχους”, το Δήμαρχο της Πρωτεύουσας κ. Τάκη Αντωνακόπουλο και το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.  Δεν θα πάρουμε θέση αν και γνωρίζουμε την τοποθέτηση του καθενός σε όλα τα θέματα και φυσικά πολλές παραμέτρους. Εκτιμούμε όμως ότι δε πρέπει να ρίξουμε άλλο “λάδι στη φωτιά” την παρούσα χρονική στιγμή και να δηλώσουμε ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε κοινή πορεία σε όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού, εάν θέλει ο καθένας να πάρει τη θέση που του αρμόζει στο μυαλό, στη καρδιά των Ηλείων, αλλά και στην Ιστορία αργότερα. Εάν κάποιος από όλους τους αιρετούς του Νομού έχει σκοπό να υποστηρίξει συμφέροντα τρίτων και όχι των Ηλείων θα φανεί στη πορεία και τότε θα πάρουμε θέση οπωσδήποτε όλοι.

Το ΦΟΔΣΑ λοιπόν κατά την άποψη μας είναι αυτή τη στιγμή “μισό” και δεν εκφράζει όλη την Ηλεία.

Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω, χωρίς να απεμπολούν φυσικά τα δικαιώματά τους, και ας προσπαθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Τα σκουπίδια πάντα “μύριζαν” πολύ, ας μην τα αφήσουμε λοιπόν να “πνίξουν” άλλη μια φορά το Νομό.