Σσσσ… Κάντε ησυχία μην ξυπνήσει ο Βαρθολομαίος, ο Ιερώνυμος ή ο Πάπας…

710
Δεν υπάρχουν όρια στις διαφημίσεις;

του Χάρη Μιχαλακόπουλου

Ξεκινάω να γράψω αυτό το άρθρο με δεδομένο ότι όλοι εσείς που είδατε την εικόνα έχετε ήδη εκνευριστεί – σοκαριστεί, όπως και εγώ όταν την είδα πρώτη φορά.

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Θα προσπαθήσω, όσο μπορώ με πιο καθαρή σκέψη, να εκφράσω αυτό που μου βγάζει αυτή η πρόκληση, που για άλλη μια φορά εκφράζεται από μια πολυεθνική παγκόσμιου βεληνεκούς.

Κατ’ αρχήν, το γεγονός ότι αυτό που βλέπετε εδώ και εξοργίζει εσάς και εμένα, δε το είδατε στα μεγαλύτερα κανάλια ή άλλα ΜΜΕ ή ότι δεν εξόργισε τους ρασοφόρους και την ηγεσία της εκκλησίας, σημαίνει πολλά.

Το ότι δε το έχουν κάνει σημαία, αυτοί που θεσμικά πρέπει,  για να προκαλέσουν αντιδράσεις (έτσι ώστε αυτό το βδέλυγμα να εξαφανιστεί από παντού) σημαίνει επίσης πολλά.

Το πιο ήπιο που μπορούμε να σκεφτούμε, είναι ότι οι αντιδράσεις τους είναι πιο αργές από χελώνα ή ότι είναι άχρηστοι. Το χειρότερο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι είναι όλοι τους μέσα σε ένα κόλπο απαξίωσης των πάντων. Ενδιάμεσα υπάρχουν φυσικά πολλά που μπορούμε να πούμε, αλλά θα το τραβήξουμε πολύ.

 

Τα ΜΜΕ μπορούν να παίζουν για αιώνες εάν έσπασε το νύχι καμιά “ταλαίπωρη προσφυγοπούλα” (και δεν μπορεί να στείλει sms- selfi από το iphone), αλλά δεν τους ενοχλεί αυτή η διαφήμιση-όνειδος. Δεν τους «κάνει»  για είδηση ή για σχολιασμό. Τι να πει κανείς;

Η ηγεσία της εκκλησίας μπορεί να βγαίνει με ρυθμούς πολυβόλου σε όλα τα ΜΜΕ να μας επιπλήττει που διαμαρτυρόμαστε για τις ορδές των αφρικοασιατών που έρχονται στη χώρα μας, αλλά δε βρήκαν χρόνο να βγουν σε κάποιο κανάλι ή σε άλλο ΜΜΕ να μιλήσουν γι’ αυτό το αίσχος.

Μήπως μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν στον πλανήτη αν σε αυτή την εικόνα απεικονιζόταν ο Μωάμεθ;

Ο σκιτσογράφος θα έψαχνε πλανήτη εκτός γαλαξία να κρυφτεί, η εταιρία θα έκλεινε παγκοσμίως γιατί θα είχαν ανατιναχτεί όλα της τα μαγαζιά στο όνομα του Προφήτη, οι διάφοροι ιμάμηδες ανά τον κόσμο θα είχαν ξεσηκώσει 1 δις μουσουλμάνους, θα τους είχαν βγάλει στο δρόμο και θα λαμπάδιαζαν όλο τον πλανήτη.

Εμείς όμως, “οι οπαδοί της θρησκείας και της αγάπης”, ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο!!!

Εμ.. δεν πάει έτσι παλικάρια!!!

Δεν θα μας σώσει κανένας με αυτό το μυαλό που έχουμε. 

Εννοώ ότι αν δεν αντιδρούμε εμείς, καταγγέλλοντας δημόσια αυτούς που κάνουν αυτά τα αίσχη και αυτούς που κλείνουν τα μάτια, και απλά περιμένουμε στωικά την μοίρα μας.

Εδώ, στην “αποικία η Ελλάς” συγκεκριμένα, δεν ιδρώνει το αυτί μας. Έχουμε στην Ελλάδα τόσους ευαισθητούληδες που μας λένε τα πλέον  απίθανα, όπως να μην «ψήνουμε κοντά σε χοτσποτ», ή να φωνάζουν “είμαστε όλοι Πακιστανοί“, άρα δε μας ενοχλεί τίποτα.

Μην ξεχάσουμε μόνο να κάνουμε το σταυρό μας, όταν μας βλέπει η γειτόνισσα ή μία κάμερα ή ο καφετζής της γειτονιάς, για να δείξουμε καλή διαγωγή.

Το ότι κλείνουμε τα μάτια σε μια εταιρία που προσβάλει τόσο αισχρά το Θεό μας είναι κατώτερο (στο μυαλό μας), από το τι θα πει για εμάς η κάθε Κατίνα της γειτονιάς. Λογικό το βρίσκω με την εικόνα παρακμής που παρουσιάζουμε ως κοινωνία (ήμαρτον!!)…

Σςςς  λοιπόν, μην τυχών  ξυπνήσει ο Βαρθολομαίος και δεν έχει όρεξη να ευλογήσει τον τουρκικό στρατό να σφάζει Κούρδους, Σύριους και όσους έχει όρεξη ο Ερντογάν….

Σςςς  μην τυχών ξυπνήσει ο Ιερώνυμος και δεν έχει κουράγιο να δει πως θα στήσει την ιερή μπίζνα  της εκκλησίας με τους μετανάστες στην Ελλάδα, άσε που μπορεί να κάνει λάθος και να φορέσει σταυρό πηγαίνοντας σε κάποιο χοτσποτ και τον παρεξηγήσουν οι μουσουλμάνοι…

Σςςς  μην ξυπνήσει ο Πάπας και ξεχαστεί να κάνει συνέδριο με Σόρος κλπ τσιράκια, για το πως θα στήσουν το κόλπο της παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας στον πλανήτη.

Όσο για την “κάθε Κεραμέως”  μην με ρωτάτε αν το είδε ή αν θίχτηκε ή αν θα το απαγορεύσει… Τα ποτάκια της να πίνει κάθε χρόνο στον Αστέρα Βουλιαγμένης στον ετήσιο χορό της Μπίλντεμπεργκ και όλα τα άλλα “θα τα βρει η υπηρεσία”.  Μην φοβάστε, αυτή είναι ξύπνια και πανηγυρίζει για τις υπηρεσίες που προσέφερε στα αφεντικά της, από τα χαράματα  της ημέρας που κατέθεσε το νόμο να μην αναγράφεται πλέον η θρησκεία και η ιθαγένεια στα απολυτήρια…

Όπως λέει και ένας φίλος… δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε στο τέλος. Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Φως, καλώς ήρθες σκοτάδι …

 

Υ.Γ. Μην αγχώνεστε εσείς με τέτοια άρθρα, δεν υπάρχει λόγος να σας αγχώνω…. “Θα τα βρει η υπηρεσία”…