Έκαναν τον δικό τους “Παλαμήδειο Άθλο”, δρομείς από Κύπρο, USA, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ουκρανία, τρέχοντας παρά τις συνεχείς βροχοπτώσεις

48

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της ημέρας διοργάνωσης του “Παλαμήδειου Άθλου” (Κυριακή 24/11/2019), οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθερωση της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμηδείου Άθλου, διεξήχθησαν κανονικά και με εντυπωσιακή συμμετοχή.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων με τους Ευέλπιδες λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν την φλόγα του Παλαμηδείου Άθλου από το άγαλμα του ήρωα Στάικου Σταϊκόπουλου στην κορυφή του κάστρου, όπου και την παρέδωσαν στον Δήμαρχο Ναυπλιέων ο οποίος άναψε τιμητικά και συμβολικά τον Βωμό, ήταν για μια ακόμη χρονιά “κορυφαία στιγμή” της διοργάνωσης.

Η παρουσία εκατοντάδων εθελοντών αλλά και θεατών που ενθάρρυναν τους δρομείς καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι η Τοπική Κοινωνία έχει αγκαλιάσει την ιδιαίτερη αυτή δράση του δρομικού κινήματος που αναδεικνύει μέσω του κάστρου, την πόλη του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή,  Οργανωτική Επιτροπή οι συμμετέχοντες, εκτός νομού Αργολίδας, έφτασαν τους 1.100. Μεταξύ αυτών, πολλοί δρομείς από την Κύπρο, USA, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουκρανία.

Στατιστικά Στοιχεία Συμμετοχών:

Γενικό Σύνολο Εγγεγραμμένων: 2.268

Παλαμήδειος Άθλος 5χλμ.: Εγγεγραμμένοι: 472 -Συμμετέχοντες: 401 –Τερματίσαντες: 375

Δρόμος 10 χλμ.: Εγγεγραμμένοι: 377 – Συμμετέχοντες: 323– Τερματίσαντες: 308

Δρόμος 3 χλμ.: 703 Εγγεγραμμένοι (422 μαθητές)

Δρόμος 1,5 χλμ.: 716 Εγγεγραμμένοι (505 μαθητές)