Η Ελληνική γλώσσα ως ύψιστο “εργαλείο του νου”, από τον Όμηρο έως σήμερα, είναι το θέμα ομιλίας του Αντώνη Αντωνάκου

564

Το νεοσύστατο «Δίκτυο Πολιτών Λαυρίου», διοργανώνει ως εναρκτήρια εκδήλωσή του μια ξεχωριστή εκδήλωση (Ομιλία –Συζήτηση) με θέμα «Ελληνική γλώσσα, το ύψιστο “εργαλείο του νου” (από τον Όμηρο έως σήμερα)».

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής –κλασσικός Φιλόλογος, Αντώνιος Α. Αντωνάκος, γνωστός από τους πολυετείς και ακατάπαυστους αγώνες του για την προστασία και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 18.00, στο Λαύριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μηχανουργείο» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ

Αντώνης Αντωνάκος

Ο Αντώνης Αντωνάκος είναι καθηγητής, φιλόλογος και συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν ως θέμα τους την ελληνική γλώσσα.

Έχει μιλήσει σε πάρα πολλές εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και έχει αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για τη γλώσσα.

Ο κ. Αντώνης Αντωνάκος, εκφράζει πάντοτε ελεύθερα την άποψή του, όπως χαρακτηριστικά το κάνει κατωτέρω, αναφερόμενος στην ανάγκη προστασίας της Ελληνικής γλώσσας:

«Οι Έλληνες Δάσκαλοι, να αντισταθούν μέσα στις τάξεις τους. Όλοι οι υπόλοιποι να κλείσουν την τηλεόραση στα τουρκικά σήριαλ, στην αγγλική ορολογία και στις «ιν» βλακώδεις εκπομπές και να συμπαραταχθούν ενεργά στον αγώνα μας. Και κυρίως όλοι μαζί, έλληνες επιστήμονες, γονείς, δάσκαλοι και λαός με ελληνική εθνική συνείδηση να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αγωνισθούμε να σώσουμε την γλώσσα μας. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με τους «γλωσσολόγους»!»

Αξίζει να ερευνήσετε στη μηχανή αναζήτησης της Google άρθρα και ομιλίες του διακεκριμένου Φιλολόγου –Αγωνιστή.