Κληρικοί παραπέμπονται ως κλέφτες και καταπατητές. Αρχιμανδρίτης αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

654

του Παύλου Δαγρέ*

     Να παρέμβει ο Πρωθυπουργός να αποκατασταθεί η διαταραγμένη τάξη σε εκκλησιαστικούς κύκλους όπως έπραξε το 1962 ο Κων. Καραμανλής που απαίτησε και πραγματοποιήθηκε η άμεση απομάκρυνση του μόλις 12 ημερών στη θέση αυτή Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Παύλος Δαγρές

Εκτός ελέγχου σήμερα η κατάσταση σε μερικούς  εκκλησιαστικούς κύκλους. Συνεχόμενα ανεπίτρεπτα ποικίλα….. σκάνδαλα ποινικά κυρίως αποκαλύπτονται τακτικά που έχουν για πρωταγωνιστές κληρικούς, λιγοστούς μεν σε σχέση με τους έντιμους κληρικούς, αρκετοί όμως να αμαυρώσουν το θεάρεστο έργο των πολλών.

Αρχιμανδρίτης αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με το βούλευμα 83/2019 του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων ένας Αρχιμανδρίτης κατηγορείται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που επιδίδετο σε διαρρήξεις Ιερών Ναών αφαιρώντας πολύτιμες εικόνες τις οποίες πουλούσαν δια μέσου τρίτου  στην φημισμένη «γκαλερί» Τέμπλε του Λονδίνου.

Εκτιμάται ότι εκλάπησαν και πουλήθηκαν περισσότερες από 300 εικόνες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ μία μόνο από τις εικόνες που εκλάπησαν από το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πάρο ξεπερνά τις 150.000 χιλιάδες ευρώ.

Το μεγαλύτερο κτύπημα όμως η εγκληματική οργάνωση το διέπραξε κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων όταν διέρρηξαν τον Ναό της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου καθώς και άλλους ιερούς Ναούς  της γύρω περιοχής και αφαίρεσαν 67 εικόνες.

Επί δέκα χρόνια η εγκληματική αυτή οργάνωση με αρχηγό Αρχιμανδρίτη λεηλατούσαν ιερούς Ναούς και Μοναστήρια.

Από τη Σαμαρίνα Γρεβενών αφαίρεσαν 85 εικόνες από τους Ιερούς Ναούς Γενεσίου της Θεοτόκου, Προφήτη Ηλία και Αγίου Αθανασίου.

Άλλες 50 εικόνες αφαίρεσαν από τον Ναό Αγίου Τρύφωνα που βρίσκεται στο χωριό Βίκο, καθώς και από άλλους ναούς της γύρω περιοχής.

Πως είναι δυνατόν στους ίδιους ιερούς χώρους να συνυπάρχουν οι αντιπρόσωποι του Θεού με τους εκπροσώπους του  …………………..

Επιτρέπεται να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη να εξορκίζει το κακό στους εκκλησιαστικούς χώρους; Η δίκη των προαναφερομένων ιερόσυλων διαρρηκτών είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στις 19-11-2019 στα Ιωάννινα στο εκεί Εφετείο Κακουργημάτων πλην όμως ανεβλήθη για την  16η Ιουνίου 2020. (Σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ)

      Η ανασύσταση χωρίς Μοναχούς Μονών που πριν 200 περίπου χρόνια επί Όθωνα είχαν καταργηθεί δικαίως ελλείψει Μοναχών ανοίγει δρόμους για νέα οικονομικά Σκάνδαλα στους εκκλησιαστικούς χώρους.

    Σεβασμιώτατοι της Ιεράς Συνόδου. Με την αριθμ. 844-2015/595-19/3/2015  αρ. φυλλ. 758 αναγνωρίσατε σύμφωνα με το Ν4301/2014 άρθρο 25 ως Μονή την διαλυμένη από το 1834!!! Μονή Αυγού που βρίσκεται στο Δ.Δ. Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας και υπάγεται στη Μητρόπολη Ύδρας. Η Μονή αυτή όπως και άλλες Μονές είχαν καταργηθεί πριν από 200 περίπου χρόνια επί αντιβασιλείας του Όθωνα, επειδή δεν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό Μοναχών. Τουλάχιστον 6 είχαν θέσει ως ελάχιστο όριο τον αριθμό των Μοναχών που έπρεπε να διακονούν μόνιμα  σε κάθε Μονή.

Σήμερα απ’ ότι γνωρίζουμε για να λειτουργήσει πραγματικά κάποια Μονή αρκούν 3 Μοναχοί.

Στη Μονή Αυγού δεν διαμένει κανένας μοναχός και όμως αναγνωρίστηκε ως Μονή. Και το ερώτημα είναι τούτο:

Γιατί στα 200 χρόνια απ’ όταν είχε καταργηθεί η εν λόγω Μονή δεν την είχατε αναγνωρίσει έστω όπως τώρα  και χωρίς την παρουσία Μοναχών;

     Ποίο Άγιο Πνεύμα σας ενέπνευσε να προβείτε σήμερα σε αυτήν την θεάρεστο πράξη. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ; Τρέξατε να αρπάξετε και να δηλώσετε ως περιουσίες των Μονών που ανασυστήσατε, ξένες ιδιοκτησίες που δεν σας ανήκουν, παρουσιάζοντας ως τίτλους ιστορικά βιβλία που αναφέρουν ότι τον Μεσαίωνα ένα μεγάλο μέρος της Αργολίδας ανήκε στην Μονή Αυγού.

Κάποια άλλα βιβλία αναφέρουν ότι τα ίδια αυτά κτήματα ανήκαν αιώνες πριν στο ιερατείο των Δωδεκαθεϊστών.

Είναι λογική αυτή;

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει άμεσα να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για το σοβαρό αυτό θέμα, για να  παρέμβει ώστε να επέλθει κάθαρση στο χώρο του κλήρου.

Έχει αγανακτήσει η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί τα ειδησιογραφικά δελτία της τηλεόρασης όπου κάθε τόσο αναφέρουν:

Συνελήφθη ιερέας παιδεραστής Αρχιμανδρίτης μαφιόζος. Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν: Σε βαθμό κακουργήματος παραπέμφθηκε από τα Δικαστήρια Πειραιά ο Μητροπολίτης Ύδρας, με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της Μοναστηριακής περιουσίας, με την πώληση ακινήτων της σε τιμή πολύ ….. χαμηλότερη … της εμπορικής τους αξίας.

Μετά από δημοσίευμα Εφημερίδας των Αθηνών η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου ζήτησε τη διενέργεια πρωκαταρκτικής εξέτασης Αρ. Πρωτ. 3263/22-11-2019 που  έχει ως θέμα την Μονή Αυγού.  Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης μόνιμος Ιερέας του χωριού Διδύμων, ταυτόχρονα Ηγούμενος και Διοικητής της Ιεράς Μονής Αυγού μετέβη σε συμβολαιογραφείο και προέβη σε απογραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας της ανασυσταθείσας Μονής Αυγού. Ως τίτλους ιδιοκτησίας κατέθεσε ιστορικό βιβλίο που αναφέρει ότι τα κτήματα που απογράφει ανήκαν στη Μονή Αυγού το 1691!!!  Μεταξύ των κτημάτων αυτών συμπεριέλαβε και 42 στρέμματα τα οποία το 1937 η τότε κοινότητα Διδύμων είχε αγοράσει από το Υπουργείο Οικονομικών αντί 60.000 χιλ. δρχ., Αριθ. ΠΩΛΗΤΗΡΙΟΥ 35156. Μάλιστα ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης απαντώντας εγγράφως στο Δήμο Ερμιονίδας αναφέρει ότι προέβη στην πράξη αυτή επειδή του το ζήτησε εγγράφως ο Μητροπολίτης Ύδρας (Σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ ).

     Εκτιμούμε ότι είναι άμεσα επιβεβλημένη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, καθότι η ορθοδοξία η εκκλησία και ο υγιής κλήρος συνθέτουν τον κύριον πυλώνα που ανά τους αιώνες στηρίχθηκε ο Ελληνισμός και δεν αφανίστηκε.

Κρυφά σχολεία, θυσία Μητροπολιτών Αρχιμανδρίτων, Ιερέων, διακόνων, Μοναχών, στον Αγώνα για την απελευθέρωση από τον ζυγό των Τούρκων, αλλά θυσία επίσης κληρικών και σε μεταγενέστερους πολέμους των Ελλήνων.

Τον πυλώνα αυτό θα πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε να τον ενισχύσουμε διότι στα δύσκολα και απρόβλεπτα αυτά χρόνια το έχουμε περισσότερο ανάγκη.

*Ο Παύλος Δαγρές

είναι εκπρόσωπος του Σωματείου

“Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά”

τηλέφωνο επικοινωνίας 6943570958