Στα βήματα του Κατριλιώτη και του Μανινή οι Κιώτες διεκδικούν το δικαίωμα για ασφαλή διαβίωση στον τόπο τους

260
KODAK Digital Still Camera

Έχοντας πικρή εμπειρία από το παρελθόν, οι κάτοικοι της Νέας Κίου δεν πείθονται από τις προφορικές διαβεβαιώσεις των Αστυνομικών αρχών για αύξηση της επιτήρησης των παραβατικών Ρομά του παρακείμενου οικισμού και δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους.

Το ιδιότυπο άσυλο που απολαμβάνουν από την πολιτεία και τα κόμματα οι αποκαλούμενοι “ευπαθείς” είναι αιτία δημιουργίας συμμοριών από εγκληματίες, εμπόρους ναρκωτικών και παράνομους αλλοδαπούς που βρίσκουν καταφύγια σε σπίτια συγγενών στον παρακείμενο οικισμό “Καρακάξα”.  Γι’ αυτό και οι κάτοικοι της Νέας Κίου, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την αυξημένη παραβατικότητα -εγκληματικότητα στο τόπο τους. Στηρίζουν με τον τρόπο τους, δυναμικά, τον αγώνα της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου για επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Κίου και για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος απομόνωσης των εγκληματικών στοιχείων.

Οι διακόσιοι περίπου Κιώτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, Κυριακή (20 Οκτωβρίου 2019) στην είσοδο της πόλης τους, αποκλείοντας συμβολικά και για λίγο την κυκλοφορία της παραλιακής λεωφόρου, είχαν ως κοινό αίτημα την απαίτηση να ακουστούν οι φωνές τους από το κράτος και να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της εγκληματικότητας, που ταλανίζει την περιοχή τους, λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης και ύπαρξης καταυλισμού που χρησιμοποιείται ως βάση εξόρμησης και καταφύγιο εγκληματικών στοιχείων.

Η Τροχαία φρόντισε για την διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας από και προς Άργος ή Ναύπλιο από άλλες οδούς, προκειμένου να μην υπάρξει εγκλωβισμός οχημάτων ή πιθανά ατυχήματα.

Η Επιτροπή αγώνα, που κάλεσε τον κόσμο στην εκδήλωση, προχώρησε και σε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας. Υπήρξε και μια παράλληλη δράση για συλλογή χρημάτων, υπέρ του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Χ.Β.Μ.

Διαβάστε ακόμη:

https://akromolio.gr/2019/10/αστυνομική-επιχείρηση-σε-καταυλισμο/

και

https://akromolio.gr/2019/10/%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1/