Κέρδισε και το στοίχημα της Ανάπλασης της οδού Αιγίου ο Κωστούρος. Αλλάζει το Ναύπλιον στην πιο δυσλειτουργική περιοχή του

380
Αναπλάθεται και αναβαθμίζεται η οδός Αιγίου

Στην παραπληροφόρηση που κάνουν οι αντίπαλοί του εις βάρος των Ναυπλιωτών, ο Δημήτρης Κωστούρος απαντά με στοιχεία και επίδειξη του έργου του.

Στις κατηγορίες που εκτόξευαν οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τάχα δεν έχει προγραμματίσει μεγάλα έργα και ότι δεν θα γίνει η εκβάθυνση του λιμανιού, απάντησε με την έναρξη της εκβάθυνσης τον Νοέμβριο και την ένταση των σχετικών εργασιών από τον Ιανουάριο 2019 με την παρουσία και εργασία δύο βυθοκόρων.

Στην κατηγορία ότι η ανάπλαση της Αιγίου είναι «φούμαρα» και θα μείνει μια απλή μακέττα, που διαδίδουν οι αντίπαλοί του, ο Κωστούρος απάντησε και πάλι με την δημοσιοποίηση της απόφασης για δημοπράτηση με προϋπολογισμό 2.517.200 €.

Η ανάπλαση της οδού Αιγίου είναι ένα έργο που το ζητούσε η Ναυπλιακή κοινωνία περισσότερο από 10 χρόνια και που η Δημοτική Αρχή Κωστούρου το ενέταξε στο πρόγραμμά της και το υλοποιεί. Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής παρέμβασης, πραγματοποιήθηκε δημιουργικός ανοικτός διάλογος με τους κατοίκους και φορείς της πόλης του Ναυπλίου. Ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις τους, έγιναν οι σχετικές μελέτες, κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του ΟΣΕ που είναι ιδιοκτήτης της μισής, υπό ανάπλαση έκτασης, εντάθηκε σε πρόγραμμα χρημματοδότησης, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και ήδη δημοπρατείται και η πρώτη κασμαδιά  θα πέσει πριν από το Φθινόπωρο.

Η ανάπλαση της οδού Αιγίου θα συμβάλλει στη λειτουργική ενοποίηση της παλαιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου.

Είναι ένα έργο που πραγματοποιείται σε μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης του Ναυπλίου και επιδιώκει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης δικτύου πεζοδρόμων, δικτύου ποδηλατοδρόμων και δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για όλη την πόλη.  

Ο βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ήσυχης και φιλικής διαδρομής για τον πολίτη της πόλης, είτε ποδηλάτη είτε πεζό, που θα τον προκαλέσει να την χρησιμοποιεί όλες τις ώρες της ημέρας κινούμενος μέσα στον αστικό ιστό. Με το έργο επιτυγχάνεται η σύνδεση περιοχών κατοικίας της νέας πόλης με σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ιστορικά σημεία της πόλης και διευκόλυνση της επισκεψιμότητας από και προς την παλιά πόλη.