ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ: “Στις φυλακές θα καταλήξουν αυτοί που συνεχίζουν να παρανομούν στο Δήμο Ερμιονίδας”

809

Είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη έρευνα δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις που αναφέρονται σε θέματα διαφθοράς και αυθαιρεσιών στον Δήμο Ερμιονίδας (Σφυρής, Πάλλης, Αποστόλου) και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας (Χειβιδόπουλος, Δανέζης).

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκάλυψη των υποθέσεων αυτών έχουν παίξει, εκτός από τις διαμαρτυρίες αδικούμενων πολιτών, και οι Χρήστος Αντωνόπουλος (δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος) και Παύλος Δαγρές (Ιατρός, εκπρόσωπος του Σωματείου κατά της Διαφθοράς).

Οι δηλώσεις Αντωνόπουλου που αφορούν τις παρανομίες και την «αντισυμβατική διαχείριση» των πόρων της δράσης «Δρόμοι Πολιτισμού» έχουν λάβει επαρκή δημοσιότητα με τον άμεσα εμπλεκόμενο Τάσο Χειβιδόπουλος να προσπαθεί να αποφύγει να δώσει απαντήσεις ουσίας. Η καταγγελία Δαγρέ για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων αυτής της δράσης (περίπου 200.000 ευρώ) προκάλεσαν την ανάμειξη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και την εντολή δικαστικής διερεύνησης.

Ρωτήσαμε τον ιατρό και γνωστό διώκτη της διαφθοράς να μας μιλήσει σχετικά με την ουσιαστική και αποκαλυπτική εμπλοκή του στην υπόθεση των «Δρόμων Πολιτισμού» αλλά το αρνήθηκε διότι το θέμα ερευνάται εμπιστευτικά από τις Φορολογικές αρχές, την Εισαγγελία Ναυπλίου και τις Φορολογικές αρχές του τόπου.

Αναφερόμενος όμως στην δικαστική διερεύνηση των αυθαιρεσιών και σκανδάλων μελών της διοίκησης της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, μας είπε:

Παύλος Δαγρές

«Αυτοί που κατά συρροή έχουν διαπράξει πολλαπλά ποινικά αδικήματα.

Αυτοί που αδίστακτα υπονομεύουν το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας αφού προκλητικά αγνοούν απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει γίνει αποδεκτή εντός Βουλής και αφορά το παράνομο αναδρομικό χαράτσι του 80% που συνεχίζει και σήμερα να επιβάλει παράνομα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ με την έγκριση του Δημάρχου, στους δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης για τα έτη 2012, 2013, 2014.

Αυτοί που με θρασύτητα παράνομα διακόπτουν την παροχή νερού ακόμα και σε βαριά ασθενείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς,

Αυτοί όλοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και οι ένοχοι θα καταλήξουν στις φυλακές».

Δημοσιογραφικές πηγές αποκαλύπτουν πως ο ιατρός Παύλος Δαγρές, στην κατάθεση που έδωσε όταν εκλήθη ως μάρτυς από τη Δικαιοσύνη υπήρξε καταπέλτης σε βάρος αυτών που παρανόμησαν στο Δήμο Ερμιονίδας και συγκεκριμένα για μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή. Επιπροσθέτως, προσκόμισε και παρέδωσε έγγραφα που στοιχειοθετούν πολλαπλά ποινικά αδικήματα και αφορούν την προαναφερόμενη ποινική υπόθεση όπου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση Π.Υ. ΑΒΜ/Δ18/989.

Ο Παύλος Δαγρές που με δημόσιες δηλώσεις του έχει διατυπώσει την άποψη ότι «για τις παρανομίες και την στρεβλή και προκλητική λειτουργία της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας κύριος υπεύθυνος – μαζί με κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ – είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής», επικαλείται για του λόγου το αληθές τον «Κώδικα Δήμων και  Κοινοτήτων»  Ν.3463/2006 ΦΕΚ 114/Α/Άρθρο 86 είναι ο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου και ασκεί έλεγχο σε αυτές.

Στα χέρια της ανακριτικής αρχής έχουν ήδη παραδοθεί έγγραφα που στοιχειοθετούν τέσσερες παράνομες απευθείας αναθέσεις για έργα των 20.000 ευρώ το κάθε ένα που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και εγκρίθηκαν με την ψήφο του αντιπροέδρου του Δ.Σ. να δοθούν σε εταιρεία των αδελφών του (Αριθμ. απόφ. 67/2015, 68/2015, 69/2015 και 75/2015.

Επίσης η απόφαση αριθμ. 14/2015 όπου καταγράφεται ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ να ψηφίζει τον εαυτό του να είναι μέλος της επιτροπής παραλαβής των έργων για τη ΔΕΥΑΕΡ κάποια εκ των οποίων έργα εκτέλεσαν και τα αδέλφια του.

Αναφέρονται δύο παράνομες απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία των αδελφών του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ με συμμετοχή του ιδίου στις αποφάσεις αυτές αρχές του 2017:

1) Αριθμ. απόφ. 21/2017 όπου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ συμμετείχε στη διαδικασία του Δ.Σ. και δήλωσε παρών αντί να απέχει και

2) Αριθμ. Απόφ. 41/2017 όπου ο αντιπρόεδρος συμμετείχε στη συνεδρίαση και ψήφισε παράνομα υπέρ της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία των αδελφών του.

Εντύπωση προκαλεί η παράνομη απόφαση 173/2015 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ όπου ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ψήφισε τον εαυτό του και διορίστηκε αμειβόμενος από την ΔΕΥΑΕΡ με ετήσια αμοιβή  11.800 ευρώ.

Όπως κατέληξε στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτών κατά της Διαφθοράς «Η συστηματική στρεβλή λειτουργία των υπηρεσιών γεννά τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ δημιουργεί την στρεβλή λειτουργία των υπηρεσιών».

Σφυρής, Αποστόλου, Πάλλης

Η έρευνα για τα όσα συμβαίνουν στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας έφεραν στο φως και τα εξής συμπληρωματικά στοιχεία για το αποκαλούμενο στα καφενεία «τσιφλίκι της ΔΕΥΑΕΡ»

** Με την αριθμ. απόφαση  134/2014 το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ αναστέλλει των καθηκόντων την αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΕΡ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αναπληρώσει την θέση αυτή όπως προβλέπεται από τον νόμο 1069/1980 ΦΕΚΑ-191 άρθρο 6. Άλλωστε τον Νόμο αυτό επικαλούνται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ  αριθμ. απόφ. 11113 αριθμ. φύλλου 26, και σύμφωνα με το νόμο αυτό, έτσι υποτίθεται λειτουργούν.

 

** Χρηματικά εντάλματα 356/20-8-2018 και 273/10-7-2018 στο όνομα του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ από λογαριασμό «οφειλές προμηθευτών» της επιχείρησης, όπου εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος και αμειβόμενος από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ να είναι και προμηθευτής της ΔΕΥΑΕΡ

** Αίτημα της Δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης στις 28-11-2017 απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ και τον Δήμαρχο σχετικά με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην επιχείρηση δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προκηρύξει θέσεις προσωπικού  για να διατεθούν στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑ.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ στο αίτημα της αντιπολίτευσης Α.Π. 3304 στις 28-11-2017 αναφέρει ότι από τις 24 θέσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας έχουν καταργηθεί οι 20 !!!!

Το Α.Π. 2629/1-11-2016 έγγραφο απάντηση εντός Βουλής του Υφυπουργού Εσωτερικών, σε επερώτηση βουλευτή, όπου το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι το 80% επιπλέον που επέβαλε αναδρομικά το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για τα έτη 2012, 2013, 2014  ύψους 300.000 ευρώ και πλέον, είναι μη νόμιμα.

Παρά ταύτα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου διακόπτει την παροχή νερού στους πολίτες ακόμα και σε βαριά ασθενείς – καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς – που αρνούνταν να πληρώσουν το παράνομο αναδρομικό 80%.

** Το Α.Π. 366/27-1-2007 έγγραφο με το οποίο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ βεβαιώνει ότι τα έτη 2015 και 2016 σε σύνολο 2620 παροχών ύδρευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ερμιόνης διέκοψαν την παροχή νερού σε 1412!!! καταναλωτές. Μάλιστα για την επανασύνδεση χρεώνουν 35 ευρώ, χρήματα με τα οποία αμείβονται ιδιώτες.

 

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες συκοφαντούνται ανυποψίαστοι πολίτες με διάδοση φημών πως δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης για νερό που όμως δεν τους παρέχεται. Και μάλιστα αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση, με κλασσικό παράδειγμα την οικογένεια διακεκριμένου καθηγητή Πανεπιστημίου που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και δεν έχει καν παροχή νερού, ούτε κατοικία στην Ερμιονίδα.