Πέστε στο Μαλτέζο να σας κοιτάξει στα μάτια

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

«Έχουμε πρόγραμμα… Έχουμε στελέχη… Γνωρίζουμε τις διαδικασίες… Έχουμε γνωριμίες», έλεγε ο Γιάννης Μαλτέζος στον προεκλογικό του αγώνα.

Τι βλέπουμε σήμερα, τέσσερις μήνες μετά τη εκλογική του επικράτηση, που έγινε με τους γνωστούς τρόπους, και μόλις δύο μήνες μετά την ορκωμοσία του;

Το Τεχνικό πρόγραμμα αποσύρεται πριν ακόμη συζητηθεί. Άρα και ο προϋπολογισμός θα αργήσει ακόμα να έρθει. (Έχουμε πρόγραμμα).

Τρεις αιρετοί καθαιρέθηκαν λόγω χρεών προς το Δήμο. Δικά του στελέχη, αν οι πληροφορίες αληθεύουν. (Έχουμε στελέχη).

Αγνοούσε πως στις εκλογές για την ΠΕΔ έπρεπε να έχει ολόκληρο συνδυασμό και υποχρεώθηκε να αποσυρθεί. (Γνωρίζουμε τις διαδικασίες).

‘Οσο για τις γνωριμίες, διαβάστε δυο μικρά παραδείγματα.

  1. Ο Τσιόδρας του Μητσοτάκη, πριν παραστεί στη φιέστα που του ετοίμασε μέσα στο Δημαρχείο, εν όψει της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές, ζήτησε και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Καμπόσο σε καφετέρια του Σταροπάζαρου, ζητώντας την βοήθειά του και λέγοντας «ξέρω πως εσύ άμα θέλεις μπορείς να στηρίζεις αποτελεσματικά».
  2. Ο Τσιούνης ο πρέσβης των ΗΠΑ, δεν επισκέφθηκε το Γιάννη Μαλτέζο, Δήμαρχο της μεγαλύτερης και αρχαιότερης πόλης που “είναι και άνθρωπος του Μητσοτάκη”. Τον Δημήτρη Ορφανό επισκέφθηκε που είναι Δήμαρχος σε δήμο με μισή έκταση και πληθυσμό και επί πλέον ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και δεν έχει λόγο να το κρύβει.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, είναι φανερό πως δεν πιστεύει ότι «θα πάει στην κόλαση με τόσα ψέματα που είπε και συνεχίζει να λέει». Θεωρεί πως έχει στη φαρέτρα του μια καλή δικαιολογία για κάθε ένα από αυτά.

Ας μας πει λοιπόν γιατί ενώ προεκλογικά δήλωνε (κατ’ επανάληψη) ότι ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει τα πιο υψηλά Δημοτικά Τέλη και ότι αν εκλεγεί θα τα χαμηλώσει, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Τι πρέπει να σκεφτεί κάθε Δημότης; Ήταν ανεύθυνος προεκλογικά; Κορόιδευε τους ψηφοφόρους εν γνώσει του ότι δεν θα το κάνει; Είναι ανίκανος να αξιοποιήσει την πτώση του κόστους που πρέπει να προκύπτει από τα νέα και χωρίς κόστος συντήρησης απορριμματοφόρα και την συμβατική οικονομία από το έργο του οδοφωτισμού; Είναι απλώς εθισμένος στα πολιτικά ψεύδη;

Το πρόβλημα όμως για τον Δήμο Άργους Μυκηνών είναι πολύ βαθύτερο. Όπως δείχνουν τα πράγματα, από το ξεκίνημα κιόλας της 5ετίας, η έλλειψη αξιοπιστίας απλώνει και σε κάποιους από εκείνους τους δοκιμασμένα ικανούς και έντιμους που τον είχαν πλαισιώσει.

ΣΚΕΨΕΙΣ  ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κάποιος την αξία ενός αιρετού. Αρκεί να μιλήσει μαζί του και να τον κοιτάει στα μάτια.

Ο άξιος, ο οραματιστής και ο ανιδιοτελής σε κοιτάζει με καθαρό βλέμμα και όσα σου λέει δεν θολώνουν τη ματιά του.

Ο εκ παραδρομής, ο ευκαιριάκιας, ο πολιτικά ιδιοτελής βγάζει την πονηριά του στο αέρα, με την πρώτη κουβέντα. Το βλέμμα του είναι χωρίς ζωντάνια … απλανές. Το πρόσωπό του χωρίς χρώμα… γκρίζο και η φωνή του σαν του μαυραγορίτη που προσπαθεί να πουλήσει σάπια κρέατα για φρεσκοσφαγμένα μέσα στο μαντρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

– Το Φο Μπιζού με το όνομα Μαλτέζος ΕΔΩ

– Ένας βέβηλος στο τιμόνι του Δήμου Άργους Μυκηνών ΕΔΩ

– Μαλτέζικος Κομματισμός… Εμπάθεια και Ρουσφετολογία ΕΔΩ

– Καρναβαλικές εκδηλώσεις χωρίς Καρνάβαλο ΕΔΩ

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν