ΑΡΓΟΣ: Καρναβαλικές εκδηλώσεις χωρίς Καρνάβαλο;

211

Η δήλωση του Γιάννη Μαλτέζου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα αποκτούσε ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ιδιότητάς του ως Δημάρχου της περιοχής. Δικαίως εκτιμήθηκε ως δήλωση μεγάλης αξίας.

«Δεν υπάρχει ρύπανση του Αργολικού» αποφάνθηκε κοιτώντας την κιτρινωπή θάλασσα, στο σημείο εκβολής των λυμάτων της εταιρείας που λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας κάθαρσης των Χυμοποιείων (και των Χυμοποιών).

Η δήλωση «Δεν υπάρχει ρύπανση του Αργολικού» έγινε ενώπιον δημοσιογράφων που έσπευσαν να την αναπαράγουν, μειώνοντας όμως την αξιοπιστία της, με την ταυτόχρονη δημοσίευση φωτογραφιών της κιτρινισμένης θάλασσας. Η δήλωση έγινε από τον ίδιο άνθρωπο που πριν 3 χρόνια, για ανάλογο συμβάν, είχε επιβάλει πρόστιμο στον Δήμο Άργους Μυκηνών και όχι στα Χυμοποιεία.

Λίγες ημέρες μετά την δήλωση αυτή, ακούσαμε τον εργολάβο που λειτουργεί τον Βιολογικό, παρόντος του Γιάννη Μαλτέζου, να καμαρώνει (και σωστά) ότι η εκσυγχρονισμένη μονάδα άντεξε παρά το βαρύ φορτίο λυμάτων που διαχειρίστηκε.

Η δυσαρέσκεια των Χυμοποιών κατά του Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος τους μετέφερε τα πρόστιμα που είχε επιβάλει στο Δήμο Άργους Μυκηνών η αντιπεριφέρεια (βλέπε Χωρικός Γιάννης Μαλτέζος), είναι γνωστό ότι εκφράσθηκε στις εκλογές αρνητικά για τον Καμπόσο και με θετικό αποτέλεσμα για τον Γιάννη Μαλτέζο. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να μαλαγρώνει την στάση του όταν εμφανώς «στον Αργολικό πέφτει πορτοκαλάδα».

Και ναι μεν “ό γέγονεν γέγονεν” αλλά τουλάχιστον, ας υποδείκνυε στους φίλους χυμοποιούς να συνδράμουν ως χορηγοί ΚΑΙ τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού προκειμένου να μην καεί ο ίδιος στις προσδοκίες των Δημοτών.

Οι Αργείοι δεν θα κάψουν εφέτος τον βασιλιά Καρνάβαλο. Και αυτό το χρεώνουν στον Γιάννη Μαλτέζο που για μια ακόμη φορά δεν τα κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι ο Καρνάβαλος θα μπορέσει, από του χρόνου, να ξαναγίνει βασιλιάς των Απόκρεω και οι Αργείοι να κάψουν το ομοίωμά του εξαγνίζοντας τις αμαρτίες της χρονιάς.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Μετά την μεταφορά του προστίμου που επέβαλε η Περιφέρεια στην Δημοτική Επιχείρηση, η οποία μοίρασε το χρέος αναλογικά στα χυμοποιεία της περιοχής οι χυμοποιοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη ακύρωσε τα πρόστιμα με το σκεπτικό ότι έπρεπε να είχε επιβληθεί από τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας (Χωρικός ήταν ο Γιάννης Μαλτέζος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

– Το Φο Μπιζού με το όνομα Μαλτέζος ΕΔΩ

Ένας βέβηλος στο τιμόνι του Δήμου Άργους Μυκηνών ΕΔΩ

Μαλτέζικος Κομματισμός… Εμπάθεια και Ρουσφετολογία ΕΔΩ