Μαλτέζικος Κομματισμός… Εμπάθεια και Ρουσφετολογία

244

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Υπάρχουν τρία ερωτήματα που ήδη απασχολούν την κοινωνία του Δήμου Άργους Μυκηνών, με τους υπερασπιστές του σημερινού Δημάρχου να βρίσκονται κάθε μέρα και σε πιο δύσκολη θέση καθώς πληθαίνουν τα επιχειρήματα των επικριτών. Δεν έχουν, βέβαια, φτάσει ακόμα στο στάδιο να λένε «…Δεν το έκοβα το ρημάδι που πήγα και τον ψήφισα» αλλά όπως όλα δείχνουν θα φτάσουν και εκεί στο άμεσο μέλλον.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Ένας δήμαρχος που βάζει κάποιο κόμμα (που σήμερα υποστηρίζει) πάνω από τον Δήμο του, πως πρέπει να χαρακτηρίζεται;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Ένας δήμαρχος που ειρωνεύεται τους Δημότες του, πως πρέπει να αντιμετωπίζεται;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3οΈνας δήμαρχος που εμπιστεύεται δημοτικές υποθέσεις σε άτομα που δεν διαθέτουν επάρκεια μορφωτική ή επιδεικνύουν εμπάθεια πως πρέπει αξιολογείται;

Ο Γιάννης Μαλτέζος που λόγω συγκυριών, συμφωνιών και εκλογικού συστήματος κάθεται σήμερα στην δημαρχιακή καρέκλα,  προκάλεσε τα ερωτήματα αυτά από τις πρώτες κι’ όλας ημέρες άσκησης της εξουσίας καθώς φάνηκε πως δεν μπορεί να τα τιθασεύσει τα κρυφά του ελαττώματα. Διαβάστε τρία παραδείγματα:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟ: Βανδάλισαν ενημερωτική μαρμάρινη πλάκα όπου αναφερόταν σε ένα έργο που υπήρξε δωρεά Δημήτρη Καμπόσου. Δεν αποδοκίμασε τον βανδαλισμό και τους βανδάλους. Η ίδια παράληψη επανελήφθη όταν “άγνωστοι” εξαφάνισαν μαρμάρινη πλάκα που ανέφερε ότι ένα έργο ανάπλασης στη Νέα Κίο έγινε επί δημαρχίας Δημήτρη Καμπόσου. Με τη σιωπή του επέτρεψε να αναπτυχθούν συζητήσεις και υποτιμητικές απόψεις που δεν τιμούν το Ήθος και τον χαρακτήρα των Αργείων. Μόλις όμως κάποιοι πολιτικοί αλήτες πέταξαν δυο πέτρες και έσπασαν τη τζαμαρία του γραφείου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε μια άλλη πόλη της Αργολίδας, έσπευσε να κάνει δηλώσεις που προωθήθηκαν καταλλήλως σε πρόθυμα τοπικά ΜΜΕ. Επέδειξε την αναγκαία “κομματική νομιμοφροσύνη”.

Δεν έκρινε ότι οι ντροπιαστικές πράξεις, στην πόλη που διοικεί, και οι βάνδαλοι που τις έκαναν θα πρέπει να αποδοκιμασθούν (ίσως και να του άρεσε κιόλας). Το σπάσιμο, όμως, της κομματικής βιτρίνας -σε μια άλλη πόλη- τον ευαισθητοποίησε πριν προλάβουμε να πούμε κύμινο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Γιόρταζε ο άνθρωπος (του εύχομαι να ζήσει) και σκέφτηκε «δεν κάνω μια ανάρτηση να δουν όλοι ότι γιορτάζω και να μου στείλουν ευχές»!  Δεν συγκρατήθηκε όμως, γνωρίζοντας ότι το  70% περίπου δεν τον πήγαινε και οδηγήθηκαν εκ των πραγμάτων να τον ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή. Έβγαλε τα σώψυχά του γράφοντας (τάχατες καλαμπουρίζοντας) «Κι όσοι πουν κακό για εμάς… να τους βγει το μάτι σα λουκουμάς!!».

Πόσο αποδεκτό μπορεί να γίνει αυτό; Πως μπορεί να λέγεται από το Δήμαρχο για την πλειοψηφία των Δημοτών; Ήταν αστοχία ή καμουφλαρισμένη κακότητα;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΙΤΟ: Διόρισε σαν Ειδικό Συνεργάτη και έδωσε το προνόμιο εγκατάστασης στο Δημοτικό κατάστημα της Ν. Κίου, άτομο ειδικών αποστολών με ιδιαίτερη χρησιμότητα κατά την προεκλογική περίοδο στον ίδιο και στον προστάτη του Περιφερειάρχη. Οι γνωρίζοντες αμφισβητούν σφόδρα την κατοχή των αναγκαίων προσόντων από το άτομο αυτό.

Πως μπορείς να σεβαστείς ένα δήμαρχο που χρησιμοποιεί την δημοτική ισχύ για προσωπική ανταπόδοση;

Για την ιστορία και την επιβεβαίωση παραθέτω:

  1. Δήλωση του Γιάννη Μαλτέζου: «Πριν από λίγο ενημερώθηκα για την επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο. Προφανώς και καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έχει δώσει μάχες για την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν όχι μόνο θρασυδειλία αλλά και έλλειψη επιχειρημάτων. Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου και οι αξίες που υπηρετούμε με συνέπεια είναι πολύ ισχυρότερες από τις κουκούλες τους».
  2. Ανάρτηση Γιάννη Μαλτέζου: Να με χαίρονται όσοι με αγαπάνε! Κι όσοι πουν κακό για εμάς… να τους βγει το μάτι σα λουκουμάς!!»
  3. Ανάθεση καθηκόντων από Γιάννη Μαλτέζο: Γράφει η σχετική απόφαση για το “κατ’ αξίαν” επιλεγόμενο πρόσωπο, «Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς τον Δήμαρχο, στα συγκεκριμένα θέματα και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού (σε θέματα που άπτονται της επικοινωνιακής πολιτικής του Δήμου και των δημοσίων σχέσεων με φορείς και πολίτες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

– Το Φο Μπιζού με το όνομα Μαλτέζος ΕΔΩ

 – Ένας βέβηλος στο τιμόνι του Δήμου Άργους Μυκηνών ΕΔΩ