Ένας βέβηλος στο τιμόνι του Δήμου Άργους Μυκηνών

569

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών  κινείται πλέον στο δίπολο «Να γκρεμίσω ότι θυμίζει Καμπόσο» και «Θέλω να πάρω τα αξιώματα και την προβολή που είχε και ο Καμπόσος».

Η βέβηλη καταστροφή της πλάκας δωρητού Καμπόσου στο εκκλησάκι του Μαλαντρενίου, η εξαφάνιση της υπενθυμιστικής πλάκας από την θεμελίωση της αναμόρφωση του λιμανιού της Νέας Κίου επί δημαρχίας Καμπόσου, η υποβάθμιση σε χώρο στάθμευσης της μαρμαροστρωμένης πλατείας Δημοκρατίας που, πέραν της ανάπλασης διακοσμήθηκε και με το Μνημείο των Γενοκτονιών και των αγαλμάτων των πολεμιστών του Ριάτσε, από την Δημοτική Αρχή Καμπόσου, είναι οι μόνες δράσεις που έχει να επιδείξει δύο μήνες τώρα η δημοτική αρχή Μαλτέζου.

Από ανθρώπους του περιβάλλοντός του έχουν αναγγελθεί ακόμη, η απομάκρυνση του αγάλματος του Γενάρχη Ηρακλή, η καταστροφή της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Πέτρου, η μη κατασκευή του Πάρκου με το Θέατρο και την πίστα Παρκούρ (με τον τρόπο που είχε μελετηθεί) στο το νότιο τμήμα της πόλης, η διακοπή του προγράμματος ασφάλειας των δημοτικών εγκαταστάσεων και άλλα.

Ταυτόχρονα, ο αυτοθαυμαζόμενος, προανήγγειλε την υποψηφιότητά του ως  Προέδρου της ΠΕΔ, όπου για 8 χρόνια ήταν Πρόεδρος ο Δημ. Καμπόσος. Αναγγελία που την έκανε γαργάρα καθώς δεν κατόρθωσε ούτε καν να  φτιάξει ψηφοδέλτιο. (Ο Δήμαρχος του μικρού Δήμου Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, συγκρότησε ψηφοδέλτιο και κέρδισε τη θέση της αντίπαλης προς τον Θανάση Βασιλόπουλο παράταξης).

Μιμούμενος τα βήματα Καμπόσου δέχτηκε στο γραφείο του τα 15μελή των Λυκείων που ανησυχούσαν για την τύχη της 5ήμερης εκδρομής τους. Μιας εκδρομής που ο Δημ. Καμπόσος είχε καθιερώσει να χρηματοδοτείται από τον δήμο για να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές. Ανακοίνωσε (μετά φωτογραφιών) πως ο δήμος θα χρηματοδοτήσει αλλά “ξέχασε” να πει ότι «συνεχίζω τη θεσμική υποχρέωση που καθιέρωσε πριν 12 χρόνια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

Η εθιμοτυπική επίσκεψη διαφόρων δημοσίων λειτουργών παρουσιάζεται ως γονυκλισία παραγόντων σε μια προσπάθεια απόδοσης κύρους εκεί που δεν υπάρχει.

Η κάπηλη συμπεριφορά αποτελεί καθημερινότητα, με πλήθος ενεργειών μεταξύ των οποίων η πρόσφατη προσπάθεια οικιοποίησης του έργου αναβάθμισης του Βιολογικού Σταθμού λυμάτων, κορυφαίου έργου της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου. Είναι δε τέτοιος ο βαθμός εγωπάθειας που δεν βρήκε ούτε μια φράση να πει, για τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ Πέτρο Διολίτση ο οποίος ως στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου είχε ρόλο πρωταγωνιστή στο έργο αυτό. (Η ιστορία τιμωρεί και ο Γιάννης Μαλτέζος περιφρόνησε τον Π. Διολίτση, έναν από αυτούς που συνέβαλαν στην άνοδό του στην δημαρχιακό θώκο διασπώντας την παράταξη που εκσυγχρόνισε τον Δήμο Άργους Μυκηνών).

Ακόμα και για το μεγάλο έργο οδοφωτισμού, που προσφέρει ασφάλεια και οικονομία στους Δημότες ολόκληρης της επικράτειας του Δήμου, διαρρέουν συνεργάτες του ότι καταχρεώθηκε ο Δήμος 14.000.000 ευρώ διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιούν την βρώμικη αρχή της μισής αλήθειας, αποκρύπτοντας πως οι Δημότες όχι μόνον δεν επιβαρύνθηκαν ούτε ένα ευρώ αλλά αντιθέτως ξεπέρασαν απυρόβλητοι τις ξαφνικές και τεράστιες αυξήσεις του ρεύματος. Ότι το κόστος του έργου αποσβήνεται από τα καταβαλλόμενα –εκ του νόμου- Δημοτικά Τέλη και ότι ήδη από το 2024 θα μπορούσαν αυτά να μειωθούν αν η δημοτική αρχή ενεργήσει τα δέοντα.

Το ότι μια ομάδα περί τον Γιάννη Μαλτέζο, αιρετοί και μη, ξεκίνησαν να γκρεμίζουν έργα που αγάπησαν οι Αργείοι και τα οποία δημιούργησαν τα πρώτα στοιχεία τουριστικού ρεύματος, δεν σημαίνει ότι μπορούν να τα σβήσουν από τη μνήμη των Δημοτών. Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις εμφανίζονται ακόμα και μέσα από την ομάδα των αντιδημάρχων του.

Τα ψέματα για άδεια Ταμεία, οι δικαιολογίες τύπου «δεν έχουμε προϋπολογισμό», η εξόφληση γραμματίων με ανάθεση αρμοδιοτήτων χωρίς νόμιμο διορισμό έχουν ημερομηνία λήξης. Η προετοιμασία για καταστροφική λεηλασία, θα σκοντάψει στη θέληση των Αργείων και στους νόμους της Πολιτείας.

Το Άργος δεν θα ξαναγίνει πολεοδομικό Τουρκοχώρι! Οι Αργείοι δεν θα δεχτούν να τους ξαναπούνε Πρασσάδες! Οι Νέοι του Δήμου Άργους Μυκηνών, απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν τον αρχαιότερο δήμο της Ευρώπης και πρόσφεραν στην ανθρωπότητα μια Μακεδονική δυναστεία και έναν ημίθεο Ηρακλή  δεν θα δεχτούν οπισθοδρομικές πολιτικές. Θα γίνουν ανάχωμα σε πολιτικούς μεγέθους Γ’ Εθνικής και σε βέβηλους της ιστορικότητας του Δήμου που τους οδηγούν πίσω, στα χρόνια όπου συμμορίες γύφτων δρούσαν ανταγωνιστικά του εστεγασμένου εμπορίου, λειτουργώντας παρασιτικά προς την Λαϊκή Αγορά της πόλης του Άργους.

Για να θυμηθούμε το αξιακό σύστημα των Αρχαίων Αργείων… «Εκάς οι βέβηλοι».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν κάποιοι εκ των εμμίσθων ή αμίσθων συνεργατών του Γιάννη Μαλτέζου δεν γνωρίζουν Ελληνικά, ας ανατρέξουν στον τυφλοσούρτη της Google να διαβάσουν τι σημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Φο Μπιζού με το όνομα Μαλτέζος ΕΔΩ