Ο Δημ. Πτωχός τρέχει για χρηματοδοτήσεις έργων

36
Δημήτρης Πτωχός με Νίκο Παπαθανάση

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός είναι τεχνοκράτης και γνώστης του κυβερνητικού μηχανισμού. Γι’ αυτό και το πρώτο (ουσιαστικά) ταξίδι του στην Αθήνα ήταν στο Υπουργείο που κρατάει τα κλειδιά για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην Πελοπόννησο.

Χθες Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση στον οποίο παρουσίασε το σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα των έργων που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τη στρατηγική αξιοποίησης των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Του μίλησε για τους κύριους πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας (για τη χρονική περίοδο 2024 έως 2028) και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Όπως δήλωσε στο akromolio.gr συνεργάτης του Δημήτρη Πτωχού “Ήταν μια πρώτη συνάντηση που είχε σαν σκοπό να δείξει στον κυβερνητικό παράγοντα την προγραμματική αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την δυνατότητά της να επιτύχει απορροφήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και την ισόρροπη κατανομή των κονδυλίων, γεωγραφικά και θεματικά”.