4+1 Μικρά και Σημαντικά

194
  1.  Μια νταλίκα γεμάτη λαθραίους

Η είδηση που μας τροφοδοτούν τα συστημικά κανάλια είναι ότι «Αυξήθηκε ο αριθμός των εισερχομένων παράνομων μεταναστών». Έτσι απλά και γενικόλογα. Συνήθως μάλιστα βάζουν και σάλτσες για μείωση του ρυθμού αύξησης των εισερχομένων χάρις στα αποτρεπτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Η είδηση που δεν είπαν τα συστημικά κανάλια είναι ότι «Συνελήφθη στο Τελωνείο των Κήπων 54χρονος Αλβανός διακινητής – Έκρυβε στη νταλίκα του 33 λαθρομετανάστες».

Η είδηση που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι: Πόσοι από αυτούς επεστράφησαν στην Τουρκία; Πόσοι έφυγαν για χώρες της Ευρώπης; Πόσοι παρέμειναν “φιλοξενούμενοι” στην Ελλάδα; και … Πόσοι από αυτούς απέκτησαν Ελληνική Ιθαγένεια; (Ιθαγένεια παρακαλώ και όχι υπηκοότητα).

  1. Έτοιμη η Ισραηλινή Κρυπτεία

Eιδική μονάδα της Mossad σε αποστολή για την εξάλειψη Ηγετών της Hamas – Επιχειρήσεις σε Τουρκία, Κατάρ, Ιράν.

Η σχετική εντολή δόθηκε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, ο οποίος δήλωσε «Διέταξα τη Mossad να χτυπήσει τους ηγέτες και τα στελέχη της Hamas όπου κι αν βρίσκονται».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Κρυπτεία ήταν ένα είδος Μυστικής Υπηρεσία της Αρχαίας Σπάρτης. Αποτελούσε θεσμό τού Αρχαίου Λακωνικού Συστήματος  και τμήμα της εκπαιδεύσεως των νέων Σπαρτιατών.

Τα μέλη της δρούσαν υπό άκρα μυστικότητα και κυρίως τις νύκτες, όπου έστηναν ενέδρες και σκότωναν τους «στόχους» τους, οι οποίοι ήταν οι πιο επιφανείς, ρωμαλέοι και οι πιο απείθαρχοι Είλωτες, ώστε να επιβάλουν την τάξη δια του φόβου.

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο οι Έφοροι, κάθε φθινόπωρο, κήρυτταν πόλεμο εναντίον των Ειλώτων, ώστε ο φόνος Είλωτα από Σπαρτιάτη να είναι απολύτως νόμιμος, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας. Η παραπάνω πρακτική αποσκοπούσε στο να περιορισθεί η δύναμη των Ειλώτων και να καμφθεί η οποιαδήποτε βούλησή τους να επαναστατήσουν.

  1. Οι στρατιώτες αλλάζουν στολή

Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt). Είναι κατασκευασμένη με Αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR). Διαθέτει υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας. Σύντομα θα αναβαθμιστούν και τα κράνη, τα άρβηλα και οι εξαρτήσεις. Η αρχή γίνεται από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Η πρώτη παρουσίαση της νέας στολής παραλλαγής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

  1. Υπάρχει Νομαρχιακή της Ν.Δ.;

Το να έρχεται ένα κυβερνητικό στέλεχος στην Αργολίδα και να μην το γνωρίζουν οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας δείχνει έλλειψη συντονισμού κυβέρνησης και κόμματος. Το να έρχεται όμως ένα κομματικό στέλεχος και να επισκέπτεται Υπηρεσίες χωρίς  να το μαθαίνουν οι κομματικές οργανώσεις μεταφράζεται και ότι «Το κόμμα δεν υπολήπτεται τη νομαρχιακή ή τις τοπικές».

Η πληροφορία που έδωσε το ερέθισμα του σχολίου, αναφέρει: «Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου η Τομεάρχης του Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου».

Την κα Γκελεστάθη δεν συνόδευαν μέλη της Νομαρχιακής ή της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας. Είπατε τίποτα;

+1 Συμβουλές για Πολιτικούς

Οι Πολιτικοί που βλέπουν μπροστά τους αδιέξοδα δεν έχουν μέλλον. Οι πολιτικοί που δημιουργούν διεξόδους στα αδιέξοδα, είναι αυτοί που τους ακολουθεί ο κόσμος.

Γ.Κ.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ: Διεθνιστές και Απάτριδες, Ο «Γρύπας» και ο «Αρχείτας», Κατέρρευσε η Ουκρανική αντεπίθεση, Επανεμφάνιση Κων. Μάκαρη και +1 Συμβουλές για Πολιτικούς ΕΔΩ

 

/