«Ξυπνάει» το Παρά Θιν’ Αλός

126

«Το Παρά Θιν’ Αλός ‘’ατμομηχανή’’ ανάπτυξης της νότιας Ηλείας»

  • Σειρά επαφών σε κορυφαίο επίπεδο και πρωτοβουλιών για το συγκεκριμένο θέμα είχε πάρει το προηγούμενο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού

Την ικανοποίηση του για την δημοπράτηση του “Παρά Θιν’ Αλός” και την ευκαιρία αξιοποίησης ενός εμβληματικού κτιρίου για την Ζαχάρω που θα επαναφέρει την αίγλη στην περιοχή αλλά και την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης εξέφρασε ο Νίκος Κοροβέσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα είχε ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα πραγματοποιώντας σειρά επαφών σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και παρεμβάσεων στις οποίες τόνιζε πως δεν εννοείται πραγματική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη νότια Ηλεία και ειδικότερα στο μεγάλο παραλιακό μας μέτωπο αν δεν αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι εγκαταστάσεις του “Παρά Θιν’ Αλός” και η πιο όμορφη ακτή της Πελοποννήσου που περικλείει την περιοχή της Ζαχάρως.

Ο κ. Κοροβέσης, πρόσθεσε πως με την αξιοποίηση του εν λόγω ιστορικού ακινήτου η Ζαχάρω και ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή μπορούν να αποτελέσουν από εδώ και πέρα τα σημεία αιχμής που θα προσελκύσουν κόσμο, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τον εγχώριο και ξένο τουρισμό ενώ θα ωφελήσει και την τοπική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

«Για πολλά χρόνια η Ζαχάρω στερήθηκε την λειτουργία του πιο εμβληματικού κτιρίου της και αυτού που έχει συνδεθεί ίσως όσο κανένα άλλο με την ευρύτερη περιοχή. Με χαρά και ικανοποίηση λοιπόν, πληροφορηθήκαμε για την επιθυμία της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του “Παρά Θιν’ Αλός” το οποίο  σε λίγο καιρό θα μπορεί πλέον ξανά να αποτελέσει την ‘’ατμομηχανή’’ ανάπτυξης ολόκληρης της νότιας Ηλείας.

Αυτό που μένει τώρα και ελπίζουμε είναι με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού,  να βρεθεί γρήγορα ο επενδυτής που θα δώσει ξανά στο ιστορικό μας κτίριο την χαμένη του αίγλη και εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τόσο αυτή την προσπάθεια όσο και οποιαδήποτε άλλη γίνεται με γνώμονα την τουριστική – και όχι μόνο – ανάπτυξη της περιοχής.

Η δημιουργία μίας σύγχρονης τουριστικής υποδομής που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής είναι σημαντικό βήμα αλλά δεν είναι το μόνο αφού συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικούμε τόσο την αξιοποίηση της λίμνης Καϊάφα όσο και την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», σημείωσε ο Νίκος Κοροβέσης.