Από το Ναύπλιο ξεκινά το χειμερινό Ράλι ΦΙΛΠΑ

182

Έρχεται το αυτό το Σαββατοκύριακο το χειμερινό Ράλι ΦΙΛΠΑ. Αφορά εκδήλωση ιστορικών αυτοκινήτων που συνδυάζει την περιήγηση και τον συναγωνισμό σε ειδικές διαδρομές ακρίβειας.

Το Ράλι αυτό, έχει να κάνει με Αργολίδα και Αρκαδία. Διοργανωτής είναι η FIVA. Θα γίνουν δύο κατηγορίες. Οι ειδικές διαδρομές ποικίλουν. Υπάρχει και νυχτερινή ειδική 30 χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 2 Δεκεμβρίου απ’ την παραλία του Ναυπλίου. Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από το Άστρος Κυνουρίας, απ’ την Καστάνιτσα, απ’ τις Καρυές, απ’ τη Βυτίνα, απ’ την Μεγαλόπολη, απ’ την Βλαχοκερασιά, απ’ την Αλωνίσταινα, απ’ το Λεβίδι, απ’ τη Βλαχέρνα , απ’ τη Βυτίνα.

Σάββατο 2/12

Συγκέντρωση και εκκίνηση από το Ναύπλιο

Σκέλος 1: Άστρος, Καστάνιτσα Σ.Ε.Χ. / Στάση – Καρυές.

Τέλος ημέρας για Touring Category

Σκέλος 2: Βλαχοκερασιά, Μεγαλόπολη Σ.Ε.Χ. / Στάση – Αλωνίσταινα

Σκέλος 3: Αλωνίσταινα, Βυτίνα Άφιξη – Βυτίνα – Regularity Category

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κυριακή 3/12

Συγκέντρωση στην πλατεία Βυτίνας

Σκέλος 4: Λεβίδι, Αλωνίσταινα Σ.Ε.Χ. / Στάση – Λιμποβίσι

Σκέλος 5: Λιμποβίσι, Βυτίνα Τερματισμός – Βυτίνα

Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων – Απονομές επάθλων

70 και πλέον πληρώματα με τα όμορφα κλασικά τους οχήματα δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την παραδοσιακή Regularity εκδήλωση, στην οποία υπάρχουν δυο κατηγορίες η Classic Regularity και η Touring.

Στην κατηγορία Touring, που φέτος συμμετέχουν περισσότερα πληρώματα από πέρσι, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο περιηγητικό μέρος που συνδυάζει πλοήγηση και μερικές ειδικές ακρίβειας με σχετικά χαμηλές ΜΩΤ ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και την οδήγηση.

Στην κατηγορία Regularity, πρωταρχικό ρόλο έχουν οι αρκετές ειδικές διαδρομές με πολλές χρονομετρήσεις. Οι ειδικές δοκιμασίες ποικίλουν, ώστε κάποιες να είναι τεχνικές και απαιτητικές και άλλες πιο γρήγορες, με τη νυχτερινή ειδική των 30 χιλιομέτρων να αποτελεί από μόνη της πρόκληση για τους sportsmen της Regularity.

Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου από την προβλήτα Π της παραλίας του Ναυπλίου με θέα το Μπούρτζι και το Παλαμήδι.

Αφού διανύσουν διαδρομές στα όρια της Αργολίδας και της Αρκαδίας, θα περάσουν από το Άστρος Κυνουρίας και θα κατευθυνθούν προς το μαγευτικό δάσος με καστανιές, της Καστάνιτσας.

Προορισμός τους για ανασυγκρότηση, οι Καρυές, το χωριό των ομορφότερων Ελληνίδων που η παρουσία τους ως κόρες αγάλματα κόσμησαν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει επιλογή για γεύμα ή καφέ σε ένα από τα μαγαζιά, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο των Καρυάτιδων, πιστό αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης στο λόφο του χωριού.

Μετά την ανασυγκρότηση, τα πληρώματα της κατηγορίας Touring θα κατευθυνθούν ελεύθερα προς στην Βυτίνα για την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας.

Για την κατηγορία Classic Regularity το διαγωνιστικό μέρος συνεχίζεται με κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη μέσω Βλαχοκερασιάς.

Από εκεί καταλήγουν στη γραφική Αλωνίσταινα για μικρή ανασυγκρότηση και προετοιμασία για τη βραδινή ειδική διαδρομή που θα έχει ξεχωριστή αθλοθέτηση. Τελικός προορισμός για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, η Βυτίνα.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, την τιμητική τους θα έχουν πανέμορφες πράσινες διαδρομές που θα απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν στις 10.30 από την Βυτίνα και αφού περάσουν από Βλαχέρνα και Λεβίδι, θα ανέβουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Από εκεί θα κατηφορίσουν για Αλωνίσταινα ώστε να φτάσουν στο όμορφο Λιμποβίσι για ανασυγκρότηση. Αμέσως μετά η κατηγορία Touring θα επιστρέψει ελεύθερα στον τερματισμό στη Βυτίνα, ενώ η κατηγορία Classic Regularity θα κάνει την τελευταία ειδική με κατεύθυνση τον τερματισμό της Βυτίνας από διαφορετική διαδρομή.

Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα απονομής στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το Αρχοντικό της Αθηνάς» μέσα σε εορταστικό κλίμα.