Καλημέρα κ. Δήμαρχε (19 Σεπτεμβρίου)

432

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Τον τελευταίο καιρό σε θαυμάζω όλο και περισσότερο. Είναι φανερό πως οι δοκιμασίες σε ατσαλώνουν.

Δεν το έβαλες κάτω όταν σου έφυγαν τα πιο σπουδαία ονόματα από το ψηφοδέλτιο. Δεν κώλωσες όταν βγήκαν στο αέρα τα σ@ατά που πιάστηκες επ’ αυτοφώρω να ρίχνεις στον Ορφανό. Δεν κάμφθηκες όταν βγήκαν στον αέρα οι δημοσκοπήσεις που σε δείχνουν να χάνεις στο δεύτερο γύρο, με όποιο και αν έχεις για αντίπαλο. Είσαι στ’ αλήθεια φαινόμενο!

Δήμαρχέ Μου, ούτε εγώ δεν μπόρεσα να σκεφτώ ότι θα ξεκινούσες τις περιοδείες Σου από το Τολό, για να τους πεις ότι φρόντισες μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά τους. Ότι σε Σένα χρωστάνε που απέκτησαν τον ποταμό Σέκερη. Που Εσύ φρόντισες να στενέψει η στροφή και εμποδίζονται τα πούλμαν να μπουν στο κέντρο. Άρα αυξήθηκε η ασφάλεια των πεζών.

Μπράβο Δήμαρχέ Μου. Και να τους πεις ότι είναι ψέματα αυτά που λέει ο Μάκαρης με τη χωματερή που προσπάθησες να φτιάξεις στον περιφερειακό για να διευκολύνεις τα γύρω χωριά. Μη σου ξεφύγει όμως ότι, μόλις τα έβγαλε στη φόρα η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με τον Μπικάκη, έστειλες τον Έντυ που καθάρισε για σένα μέσα σε 24 ώρες. Ούτε να τους πεις που τα πήγες. Άστους να ψάχνονται.

Δημαρχούκο Μου, ότι και να πω για σένα είναι λίγο.  Αυτή η ταχύτητα που αντέδρασες στην πρόταση Μάκαρη για debate των παρατάξεων ήταν εκπληκτική. Μέσα σε τέσσερις ώρες είχες απαντήσει και το είχες κάνει και βούκινο. Τόσο βούκινο που πολλοί νόμισαν πως είναι δική Σου ιδέα. Άστους να νομίζουν δημαρχούκο Μου. Μήπως είναι πρώτη φορά που τους δουλεύουμε;

Να προσέξεις μόνο ένα πράγμα Δήμαρχέ Μου. Τις προάλλες, ο Ορφανός στη συγκέντρωση του Αμαλία πήγε να το παίξει τσαμπουκάς. Ποιος; Αυτός σε Σένα! Όμως τον χειροκρότησαν κάποιοι χωρικοί. Δε βγάζεις κανένα βέλος από τη φαρέτρα να το ρίξεις; Γιατί, όπως τα βλέπω, αν περιμένουμε από τον Κούγια, προκοπή δεν θα βρούμε.

Κάνε κάτι δυνατό, Δήμαρχε των ονείρων Μου, να τους δείξουμε ότι, μπορεί να μας έσυραν στην Τρίτη θέση αλλά εμείς επιμένουμε να διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. Και τότε θα τους δείξουμε   …τι εστί αξιοπρεπής ήττα!

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Περιοδεύων, Δήμαρχος.