Σας αφαιρούν το δικαίωμα να ζητάτε λογοδοσία. Θα κάνετε την πάπια;

330

Η πρώτη υποχρέωση που αποκτά ένας αιρετός, ταυτόχρονα με την εκλογή του σε όποιο δημόσιο αξίωμα, είναι η λογοδοσία.

Η πρώτη συμβουλή που δίνουν οι επικοινωνιολόγοι προς νεοεκλεγέντες αιρετούς είναι «Σε θέματα που είναι αυταπόδεικτα αλλά μπορείς να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα χρησιμοποίησε την αρχή της μισής αλήθειας. Σε θέματα που η πραγματικότητα σε βάζει από κάτω, μην απαντάς …«κάνε την πάπια».

Η πρώτη απαίτηση που πρέπει να έχει ένας Πολίτης από έναν αιρετό είναι η ειλικρίνεια.

Οι περισσότεροι από τους αιρετούς, που οι Πολίτες εξουσιοδοτούν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσουν, αρνούνται τη λογοδοσία. Επιλέγουν το κουκούλωμα ή την απόκρυψη. Παίρνουν διαζύγιο από την αλήθεια.

Κλασσικό παράδειγμα ο Δημήτρης Κωστούρος. Είναι ο αιρετός που τελειοποίησε την τακτική της πάπιας και προχώρησε ένα επίπεδο πιο ψηλά. Έφτιαξε τη δική του αλήθεια! Και η δική του αλήθεια συνοψίζεται σε μία φράση απαξίωσης όποιων και όσων του ζητούν λογοδοσία: «Δεν θα τον κάνω αυτόν ΕΓΩ, συνομιλητή μου».

Συστηματικά αρνείται να απαντήσει. Η ευπρέπεια και οι κανόνες της δεν υπάρχουν για τον Δημήτρη Κωστούρο. Η δέσμευση εκ της θέσεώς του για λογοδοσία δεν ισχύει για τον Δημήτρη Κωστούρο. Η νομική υποχρέωση για απαντήσεις “κάμπτεται” από τον Δημήτρη Κωστούρο. Έγινε σύστημα!

Η δική του αλήθεια υπακούει σε τρεις νόμους:

-Ενημερώνω για ότι θέλω ΕΓΩ!

-Ενημερώνω όποτε θέλω ΕΓΩ!

-Ενημερώνω με τον τρόπο και στον βαθμό που θέλω ΕΓΩ!

Η αποκάλυψη του Προέδρου της ΟΕΒΕ Αργολίδας, Παναγιώτη Μακρή, στο protagonistes.tv ότι ο Δημήτρης Κωστούρος ευτέλισε τον ρόλο και το αξίωμα του Δημάρχου αρνούμενος να συνoμιλήσει με τους αιρετούς και νόμιμους εκπροσώπους των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Αργολίδας, ξεπερνά τη λογική του «κάνω την πάπια». Φτάνει στο πεδίο του «Κάνω ότι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω».

Το πολιτικό ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτή τη λογική την αποδεχόμαστε; Της επιτρέπουμε να κυριαρχήσει; Και κυρίως την υπερασπιζόμαστε;

Είναι ένα από τα Πολιτικά ερωτήματα, Ηθικής και νόμιμης συμπεριφοράς που θα πρέπει να αποτελέσει διακύβευμα των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο του Ναυπλίου.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού Κωστούρου συμφωνούν με την τακτική «Κάνω την πάπια»;

Οι ψηφοφόροι του συνδυασμού Κωστούρου συμφωνούν να ταΐζουν (με την ψήφο τους) εκτροφείς πάπιας.

Οι αντίπαλοι συνδυασμοί του κ. Κωστούρου θα αναδείξουν εκλογικά ως θέμα την αποδοκιμασία της τακτικής «Κάνω την πάπια μέχρι να το ξεχάσουν τα πρόβατα»;

+Α. ΓΕΡΜΟΣ