Είσαι ότι ψηφίζεις….

170
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου…

Σε λιγότερο από 25 ημέρες οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας θα έχουν νέες «αρχές».

Για μια τετραετία οι «νυν» εκλεγμένοι είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν το έργο τους και να κριθούν εκ νέου από τους πολίτες για να παραμείνουν στις θέσεις τους ή να αντικατασταθούν.

Προσωπικά όταν ακούω δημοτική αρχή να επικαλείται τον cov-19 ως τροχοπέδη θυμώνω. Θυμώνω γιατί θεωρώ ότι χρησιμοποιούν ένα γενικό φαινόμενο ως δικαιολογία για τη τοπική τους αποτυχία. Οι κανόνες covid ίσχυαν παντού. Πολλά επιπλέον κονδύλια-λεφτά μοιράστηκαν με αυτή την αφορμή, που τα διαχειρίστηκαν οι περισσότεροι (άρχοντες) κάνοντας «νεόπλουτους» κάποιους κολλητούς τους τοπικούς προμηθευτές. Όμως οι ικανοί άρχοντες είδαν τον covid ως ευκαιρία (λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών) και έφτιαξαν έργα που θα ήταν δύσκολο να φτιαχτούν με την κάθε πόλη ή κοινότητα σε καθημερινή λειτουργία και κίνηση.

Οι ανίκανοι άρχοντες απλά «μασούλησαν» τα λεφτά (αυτοί και οι κολλητοί τους) και “κλαίγονται” ακόμα στους δημότες τους και εν δυνάμει ψηφοφόρους τους, ότι ο covid τους εμπόδισε στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.

Η γνωστή τακτική του «ξηλώστε τα όλα» το τελευταίο τρίμηνο, για να παρουσιάσουμε «έργο», είναι τακτική μαυρογυαλούρου και θα αφήσει μόνο χρέη και μπάζα στον επόμενο διαχειριστή.

Η τακτική των ατελείωτων απευθείας αναθέσεων και των σκανδαλωδών προμηθειών (σε κοστολόγιο-κλασσικό παράδειγμα οι εξωφρενικές τιμές που παρουσιάζονται σε είδη για την Πολιτική Προστασία ή το Τμήμα Πρόνοιας) είναι (επίσης) χαρακτηριστικό δείγμα «Γκόρτσου».

Ο άκρατος λαϊκισμός και οι προσωπικές υποθέσεις δείχνουν επίσης μια αδυναμία και μια προσπάθεια να αποφύγει κάποιος το διάλογο για το μηδενικό ή ελάχιστο έργο μιας τετραετίας.

Σε κάθε περίπτωση ειδικά στις μικρές κοινωνίες γνωριζόμαστε όλοι. Δεν έχουμε ανάγκη να μας «χτίσουν» προφίλ τα ΜΜΕ, που τον καιρό αυτό (εν μέρει φυσιολογικό) γράφουν κατά παραγγελία αγιογραφίες ή αναθέματα αντίστοιχα.

Κακή (και σκοτεινή) διαχείριση του δημόσιου χρήματος- αλαζονεία στην εξουσία – μετατροπή της δημόσιας διοίκησης σε «κλειστό» μαγαζάκι φίλων και κολλητών- υβριστικός/ειρωνικός (μονό)λογος- τρομοκρατία στους χώρους εργασίας- αποκλεισμός της αντίθετης άποψης- «ξερωλίαση» στην νιοστή- εργάκια/ρουσφέτια για ατομικές εξυπηρετήσεις και όχι για το κοινό καλό,  είναι μερικά μόνο «φαινόμενα» που πρέπει ο ψηφοφόρος να διακρίνει για να ΜΑΥΡΙΣΕΙ στις ΚΑΛΠΕΣ αυτούς που τα κομίζουν και τα υιοθετούν.

Στις 8 (και ίσως και στις 15) Οκτωβρίου αποφασίζουμε ΟΛΟΙ για το τώρα και το αύριο των Δήμων μας, της Περιφέρειας μας και των μελλοντικών γενιών.

(ΘΑ) ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ λοιπόν…