Νίκος Κοροβέσης : Tα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους ‘’Συνεχίζουμε μαζί για μια Ηλεία ακόμα πιο όμορφη και πιο εξωστρεφή’’

119

Ένα γεμάτο και πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι φτάνει σιγά – σιγά  προς το τέλος του κρατώντας καθ’ όλη την διάρκειά του, συντροφιά σε όλους του Ηλείους πολίτες σε κάθε άκρη του νομού. Ένα καλοκαίρι στο οποίο ο νομός υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών προκειμένου να θαυμάσουν τις ομορφιές του και που μαζί με τους κατοίκους της περιοχής απόλαυσαν μια σειρά από  πολιτιστικά δρώμενα τα οποία διοργάνωσε, συνδιοργάνωσε ή στήριξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με απόλυτη επιτυχία.

Επί τρεις περίπου μήνες, η Ηλεία γέμισε! Γέμισε φωνές, χαμόγελα, μουσικές, παραστάσεις και απέδειξε στην πράξη πως η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό είναι αυτή που θα αξιοποιήσει το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει ο νομός προκειμένου να κοιτάξει προς ένα μέλλον που θα είναι πολύ καλύτερο από το παρόν.

Το φετινό καλοκαίρι η «Φλόγα Πολιτισμού» άναψε περισσότερο από ποτέ στην Ηλεία και ενώνοντας τις δυνάμεις της με το «Οlympian Land», έδωσε χρώμα και ζωή στις πλατείες και στις καρδιές των ανθρώπων αλλά και την απαραίτητη οικονομική τόνωση που τόσο έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις.

Tα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους . Σπουδαίοι καλλιτέχνες και ηθοποιοί βρέθηκαν στην Ηλεία, τίμησαν και τιμήθηκαν στην περιοχή αποδεικνύοντας πως το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίστηκε φέτος, αποτελεί παρακαταθήκη και την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο, του οποίου από εδώ και στο εξής θα αποτελούν πρεσβευτές σε όλη την χώρα, φεύγοντας ενθουσιασμένοι από την αποδοχή και την φιλοξενία και εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψουν.

«Ο πολιτισμός είναι ψυχαγωγία, εκπαίδευση και ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Ο τουρισμός είναι ανάπτυξη, εξωστρέφεια και διαφήμιση για κάθε περιοχή. Ο συνδυασμός τους είναι το ζητούμενο, το κίνητρο και ο στόχος μας για μια Ηλεία που πλέον αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που δε μένει πια απλός παρατηρητής αλλά γίνεται ξανά πρωταγωνιστής και ελπίζει σε ακόμα καλύτερες ημέρες.

Πάνω απ΄ όλα όμως ο συνδυασμός τους είναι μια ηθική ικανοποίηση για όσους μόχθησαν, εργάστηκαν και πρόσφεραν προκειμένου να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να γεμίσουν τα καταστήματα και οι πλατείες και ολόκληρη η Ηλεία να γίνει από άκρη σε άκρη μια μεγάλη αγκαλιά που μέσα της περικλείει όλα εκείνα με τα οποία η φύση την προίκισε: τον πολιτισμό, την παιδεία, την ιστορία και τις αναρίθμητες ομορφιές της. Έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, συνεχίζουμε μαζί για μια Ηλεία ακόμα πιο όμορφη και πιο εξωστρεφή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.