Καλημέρα κ. Δήμαρχε (21 Αυγούστου)

608

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Είσαι Άπαιχτος! Μοναδικός! Ακαταμάχητος! Γητευτής! Και όλα όσα θα έπρεπε να Σου γράψω.

Επειδή όμως είσαι σεμνός, τα κρατάω για να στα πω μετά την ήττα της 8ης Οκτωβρίου. Και μάλιστα δεν θα τα πω σε σένα αλλά σε όλους εκείνους που έχουν βαλθεί (και θα καταφέρουν) να σε φάνε. Έτσι, μήπως και καταλάβουν τι είχαν και τι χάσανε.

Όμως Δήμαρχέ Μου, ενώ Εσύ είσαι Αλάθητος, οι συνεργάτες Σου είναι καβαλημένοι. Νομίζουν πως απολαμβάνουν της ασυλίας που έχεις Εσύ. Για παράδειγμα, ο διάσημος που έφερες να σε υπερασπιστεί, ήρθε στην πόλη Σου και καβάλησε την πλατεία Σου, πάρκαρε μπροστά στο Δημαρχείο Σου και …έγινε πρόξενος σχολίων εις βάρος Σου.

Ίσως να φταις και Συ λιγάκι Δημαρχούκο Μου. Πας και βγάζεις φωτογραφίες μπροστά στη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη, θέλοντας να πεις συμβολικά ότι «με αδικούν κι με καταδιώκουν όπως τον Γέρο του Μωριά». Δεν του το εξήγησες όμως και …αυτός κράτησε το άλλο  που έλεγε ο λαός μας για τον Κολοκοτρώνη «Καβάλα πάει στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάει, καβάλα παίρνει αντίδωρο…» και ήρθε και καβάλησε την πλατεία μας.

Ευτυχώς Δήμαρχέ Μου που δεν πέρασε κάποιος τροχονόμος να τον γράψει και να του πάρει τις πινακίδες. Σκέψου ξεφτίλα… Να έρχεται ο άνθρωπος στην πόλη Σου για να ετοιμάσετε την στρατηγική αποκαλύψεων κατά του διώκτη Σου και να πρέπει να τον στείλεις να πάει «καβάλα να προσκυνάει» για να πάρει πίσω  το διαβατήριο κυκλοφορίας του τζιπ του. Και αν δεν του τις έδιναν, τι θα γινόταν δημαρχούκο Μου, ποιος θα σε υπερασπιζόταν ζητώντας αναβολή στις 7 Σεπτεμβρίου;

Όσο για ο Αντίδωρο…

Και μια και μιλάμε για υπεράσπιση ρώτα τον υπερασπιστή Σου Δήμαρχε των ονείρων Μου «τι θα πρέπει να πεις όταν μετά τον Γενάρη σου ζητάνε καταλογισμό εξόδων για τις διαδρομές του τζιπ της ΔΕΥΑΝ στο Ηραίο με την κατηγορία ότι μετέφερες και έκανες “λελογισμένη απόθεση βιολογικών λιπασμάτων” στην αυλή του αχάριστου διώκτη Σου.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, «Σας έχω γραμμένους», Δήμαρχος.