Καλημέρα κ. Δήμαρχε (2 Αυγούστου)

418

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Κατέβασέ τα γρήγορα. Κατέβασέ τα γρήγορα και σκύψε Δημάρχέ Μου, με καθαρό μυαλό πάνω στο πρόβλημα. Κατέβασέ τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής που ζητάνε λεφτά για Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Δεν γίνεται Δήμαρχέ Μου να υπάρχουν έκτακτες δαπάνες πανηγυρτζίδικες μαζί με τα έκτακτα έξοδα κηδείας του άπορου συμπολίτη μας που αργήσαμε 12 μέρες και τον αφήσαμε άταφο, μέχρι να καταλάβουμε ότι έπρεπε να πάρουμε πρωτοβουλία. Και μου κοτσάρεις και φαρδιά πλατειά και την υπογραφή σου από κάτω από την πρόσκληση.

Μη ταμπερδεύεις Δήμαρχέ Μου. Κάνε αύριο μια άλλη έκτακτη δια περιφοράς, για τα υπόλοιπα. Τόσες και τόσες έχεις κάνει, άλλη μία μας μάρανε;

Δήμαρχε της καρδιάς Μου, κάτι δεν πάει καλά τελευταία. Πολλά τα λάθη, πολλές οι παραλήψεις. Τι σε απασχολεί; Μήπως σου χαλάει το μυαλό η προσπάθεια να βρεις υποψήφιους και αυτοί που τους προτείνεις κάνουν την πάπια;

Δεν πειράζει Δήμαρχέ Μου. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Συμπληρώσαμε τους 111 και μπορούμε να κατεβούμε. Στα τελευταία, κάνε μια διακήρυξη που να λέει «Ζητούνται υποψήφιοι με ανταπόδοση την αγορά υλικών ή υπηρεσιών» και να δεις που «θα πλακώσουνε και οι γύφτοι», που λέει και ο λαός μας. Και αν φοβάσαι τι μπορεί να προκύψει από τη διακήρυξη, μην κολλάς. Προχώρα σε αναθέσεις.

Βγάλε ένα φιρμάνι που να λέει «Αναθέτω στον ή στην την υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο Μας, έναντι αμοιβής τάδε» και να δεις πως θα λυθεί το πρόβλημα.

Μόνο Δημαρχούκο Μου να προσέξεις. Να βάλεις τον Τάκη να δει αν έχουμε ακόμα περιθώριο από το 10% των έργων, γιατί νομίζω ότι το εξαντλήσαμε προ πολλού ή αν θα πρέπει να γράφει για υπηρεσίες οπότε και καθαρίσαμε. Βάλε και τον Τάσο να έχει το νου του ώστε το ποσό να είναι κάτω από 40.000 για να μη βρούμε κανένα μπελά… και τέλος στα προβλήματα.

Είδες Δήμαρχε της καρδιάς Μου ότι για όλα υπάρχουν λύσεις; Μη μου στεναχωριέσαι λοιπόν και για ότι χρειαστείς να θυμάσαι «έλα σε μένα και θα σε φροντίσω».

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, στεναχωρημένος, Δήμαρχος.