Η προσχώρηση Γκιαούρη στον Ορφανό, η αντίδραση των Κωστουρικών και η υπόθεση της χωματερής στα Λευκάκια

421
Ορφανός... Γκιαούρης

Ο Δημήτρης Ορφανός απάντησε στην δημόσια επίθεση που δέχτηκε από τον Δημήτρη Κωστούρο, “κλέβοντας” τον Τοπάρχη των Λευκακίων και αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του με τον δικό του συνδυασμό.

Στελέχη του Δημ. Κωστούρου από τα οποία ζητήθηκε να σχολιάσουν τη απώλεια, αντί άλλου σχολιασμού μας θύμισαν το παιχνίδι των παιδικών χρόνων που το έπαιζαν δύο ομάδες και έλεγε η μία στην άλλη «Σας πήραμε σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο» και η άλλη ομάδα απαντούσε «μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Ορφανός μίλησε για «Έναν άνθρωπο με σπουδαίο έργο στην κοινότητα των Λευκακίων όπου η εμπιστοσύνη του στην παράταξη μας, με γεμίζει με ιδιαίτερη ευθύνη».

Η παράταξη του Κώστα Μάκαρη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχολιασμού μετακίνησης υποψηφίων συμβούλων.

Να θυμίσουμε ότι, πριν από λίγους μήνες η κοινωνία των Λευκακίων και ευρύτερα του Ναυπλίου είχε συγκλονισθεί από την αποκάλυψη της παράνομης χωματερής που είχε δημιουργηθεί στις παρυφές των Λευκακίων όπου και πέταγαν σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα και από άλλες γειτονικές κοινότητες. (Το σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία παράνομων μικρών χωματερών σε Λευκάκια, Τολό, Δρέπανο και αλλού, προκειμένου να ανακουφίζεται η παράνομη εναπόθεση στην Καραθώνα, μέχρις ότου δέσει η ανάθεση εργολαβίας ύψους εκατομμυρίων  με ιδιώτη).

Το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε χάρις στις δυναμικές παρεμβάσεις στελεχών της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και του Κωνσταντίνου Μάκαρη προσωπικά, που αποκάλυψε με ντοκουμέντα (Φωτογραφίες, Βίντεο, συζητήσεις, ξαφνικούς ελέγχους) την λειτουργία των παράνομων χωματερών και επέβαλε μέσω της δημοσιότητας και της προσφυγής στις αρχές το κλείσιμο και την αποκατάστασή τους.

Ο ίδιος ο κ. Γκιαούρης, αναζητήθηκε από συνεργάτη μας στο καφέ ιδιοκτησίας του, το οποίο παλαιότερα, φιλική προς τον Δημ. Κωστούρο ιστοσελίδα είχε χαρακτηρίσει σαν “Μπαρμπουτιέρα”, για να μας σχολιάσει την προσχώρησή του αλλά δεν αναβρέθηκε.