Πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναργειακός, τα σάρωσε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

440

Μετά το Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής  και την άνοδο στην Β Εθνική, η ομάδα του Άργους κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΠΣΑ  Αργολίδας για το 2024.

Ο Τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Αργολίδας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης στο ΔΑΚ Άργους ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες της Αργολίδας, τον Παναργειακό και την Ένωση Ερμιονίδας.

Μεγάλος νικητής ήταν η ομάδα του Άργους με 2-0 κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού η ομάδα του Άργους βρίσκετε σε δαιμονιώδη φόρμα έχοντας ένα φοβερό σερί με 17 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και με μόλις 2 ισοπαλίες.

Ανάλογα έπραξε και στην διοργάνωση του κυπέλλου της Αργολίδας αφού καθάρισε εύκολα όλα τα παιχνίδια ακόμα και τον τελικό.

Τα γκολ για τον Παναργειακό πέτυχαν ο Ηλιόπουλος στο 45′ και ο Τσιώλης στο 87ο λεπτό.

Η ΑΕ Ερμιονίδας ολοκλήρωσε τη σεζόν με το κεφάλι… ψηλά και κοιτάει την επόμενη ημέρα, με στόχο να επανέλθει εκεί που της αξίζει, βάσει και της ιστορίας που έχει γράψει από την ημέρα της ίδρυσής της.

Η ομάδα της Ερμιόνης, απέναντι στον πρωταθλητή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και στην έδρα του αντιπάλου της, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, παρά τα αγωνιστικά της προβλήματα, στον τελευταίο της… χορό για τη σεζόν 2023-24.

Δέχτηκε, όμως, γκολ σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και στο τέλος των δυο ημιχρόνων (45’+2 και 85’), ούσα μέχρι τα τελευταία λεπτά στη διεκδίκηση ενός τέρματος, που θα μπορούσε να… αλλάξει πολλά.

Μετά τη λήξη του τελικού οι παίκτες της Ένωσης και όλα τα μέλη του συλλόγου μας χειροκροτήθηκαν απ’ όλο το γήπεδο για την προσπάθειά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα της Ερμιονίδας κοίταξε πρωτίστως να μη δώσει χώρους στους αντιπάλους τους, όντας και τυχερός, καθώς το διαγώνιοι σουτ του Τσούτση στο 1’, μέσα από την περιοχή, κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Τελικά, ο Παναργειακός σκόραρε στο 45’+2, όταν μετά από διώξιμο της άμυνας μας και του Κουζούνια, οι γηπεδούχοι έγιναν κάτοχοι της μπάλας από τα δεξιά, ο Καρέλης έκανε τη σέντρα με το αριστερό και σκόραρε ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση από τους αντιπάλους της, αλλά οι παίκτες μας… καθάρισαν αμυντικά όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας, μέχρι και το 85’. Σ’ αυτό το λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμό της άμυνάς μας, ο Τσιώλης έστειλε την μπάλα με το πλασέ στο 2ο δοκάρι και στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κόλλιας Γ., ο οποίος είχε για βοηθούς τους Λυκομήτρο Ε. και Μακρής Ν., όλοι του συνδέσμου Αργολίδας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ψύχας (10′), Σάαντο (38′), Μιγιάνγκα (43′), Γάσπαρης (89′).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Παναγιώτου, Καρέλης, Σάαντο, Ροκάι, Τσάνι (85′ Κατσής), Τσούτσης (79′ Μαρίνης), Τσιώλης, Ηλιόπουλος (85′ Γάσπαρης), Ελευθεριάδης (51′ Τσιράκης), Πρίκας (85′ Καρυπίδης).

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουζούνιας, Μαγκαφίνης (85′ Χάνος), Τάσος, Μιγιένγκα, Ψύχας, Μεχμετάι, Ζεκιράι, Κάλα (70′ Μαμουτάι), Αλεξανδρής (85′ Ζάββος), Τριμπόνιας, Ντινόπουλος.

*Η ΑΕ Ερμιονίδας ευχαριστεί τους φιλάθλους της που έκαναν το ταξίδι στο Άργος και παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Αργολίδας.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις  όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ArgolidaPortal:

Η απονομή του Κυπέλλου Αργολίδας:

Δείτε ολόκληρο τον τελικό Κυπέλλου:

Πριν την έναρξη του σημερινού τελικού το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων κ. Άγγελος Δανιήλ απένειμε το κύπελλο του πρωταθλήματος στον αρχηγό της ομάδας μας Ρέμο Μαρίνη.

Το παρόν στη σημερινή απονομή έδωσε και ο προιστάμενος του τμήματος εθνικών διοργανώσεων της ΕΠΟ κ.Αποστολίδης Κωνσταντίνος καθώς και ο Πρόεδρος της Super League 2 κ.Πέτρος Μαρτσούκος. Τον τελικό παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνων  κ.Ιωάννης Μαλτέζος ,αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο βουλευτής κ.Γαβρίλος και πλήθος κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού ο Προέδρος της ΕΠΣ  κ. Σιδέρης μαζί με τον Δήμαρχο κ. Μαλτέζο έκαναν την απονομή στην νικήτρια ομάδα του ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ.